Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Σύσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό υγειονομικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη συμμετοχή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη, του περιφερειακού συμβούλου και διευθυντή της ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολου Κομνού, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνου Γιαννακόπουλου, της επικεφαλής των ΚΟΜΥ στη Θεσσαλία Ράνιας Πινακά και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μιχαλάκη.

«Ο για την στην είναι μακρύς. Ο covid-19 δεν πάει διακοπές. Ουδείς είναι άτρωτος» τόνισε ο περιφερειάρχης, σε του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

«Χρειάζεται όλοι να προσέχουμε. Να τηρούμε τα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, να τηρούμε απαρέγκλιτα τα προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης. Αυτά είναι τα για να αντιμετωπίσουμε τον covid-19. Η χρήση μάσκας είναι σύμβολο αλληλεγγύης. Είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της σε ανοιχτούς χώρους» υπογράμμισε ο Κ. Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε γρήγορες ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τις Υπηρεσίες της και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ. Θωρακίζουμε τα Νοσοκομεία και ενισχύουμε τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό. Έχουμε σε εξέλιξη επικοινωνιακή καμπάνια για την ενημέρωση και συμμόρφωση του κοινού με τα μέτρα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και διαβούλευση με την επιστημονική μας ομάδα, τον ΕΟΔΥ και όλους όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της κρίσης. Εντατικοποιούμε το των Ελεγκτικών Μηχανισμών.
Με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε γρήγορα, σωστά και αξιόπιστα και να μειώσουμε τη διασπορά του κορωναϊού» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Ματαίωση επίσημης εκδήλωσης για το Υποβρύχιο Μουσείο της Περιστέρας στην Αλόννησο

Η προγραμματισμένη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το απόγευμα του Σαββάτου 1-8-2020 στο Πατητήρι της Αλοννήσου επίσημη εκδήλωση με αφορμή την απόδοση του Υποβρυχίου Μουσείου της Περιστέρας, ματαιώθηκε, με δεδομένο τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωναϊού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ομιλίες της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού και του δημάρχου Αλοννήσου Π. Βαφίνη, ούτε αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και δεκάδων κυβερνητικών στελεχών και δημάρχων.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση