Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνησιμότητα και βελτίωση της καθημερινότητας μετά την αξιολόγηση
ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνησιμότητα και  βελτίωση της καθημερινότητας μετά την αξιολόγηση

ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνησιμότητα και βελτίωση της καθημερινότητας μετά την αξιολόγηση

“Mετά την αξιολόγηση η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με την κυβερνησιμότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας με ορίζοντα το 2019.” Αυτό δήλωσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης , κατά την μεσημεριανή κοινή τους συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του κόμματος με επίκεντρο την ανάπτυξη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης που ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συμφωνίας με τους εταίρους.

Οι βουλευτές δήλωσαν παρόντες κι αναφέρθηκαν στα έργα που πρόκειται να γίνουν στη Μαγνησία, ενώ το Βόλο θα επισκεφθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, που θα μιλήσει στην Πλ. Ελευθερίας.

Αρχικά ο συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής, τόνισε ότι μετά από μια επώδυνη και μακρά περίοδο, φτάσαμε στην της πρώτης δόσης, η κυβέρνηση κέρδισε ένα πρώτο στοίχημα. ‘Όπως ανέφερε, μετά την παραπληροφόρηση μεγάλης μερίδας ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πρωτοβουλία να προχωρήσει σε Πανελλαδική ενημέρωση.

Σε τοπικό επίπεδο, η ενημέρωση ξεκίνησε με συνέντευξη Τύπου των βουλευτών σήμερα, θα μεσολαβήσουν κατά τόπους ενημερώσεις και η κορύφωση θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου, με την επίσκεψη στο Βόλο του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα, που θα μιλήσει σε ανοιχτή στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τόνισε ότι αν και η καθημερινότητα των Ελλήνων δεν άλλαξε, καθώς χιλιάδες βρίσκονται σε , η διαφορά είναι πλέον, ότι ενώ από την αρχή της κρίσης η χώρα βρισκόταν σε συνεχή πτώση, σήμερα υπάρχει σχετική σταθεροποίηση, ομαλότητα και ελάχιστη έστω βελτίωση.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση και μέχρι το 2019 θα βελτιώσουμε την κατάσταση», είπε και πρόσθεσε ότι από τα 10,5 δισ. € τα περίπου 4 δισ. ευρώ θα πέσουν στην αγορά, υπάρχει δέσμευση για το ζήτημα διευθέτησης του χρέους και σαφές περιθώριο για να βελτιωθούν οι χρηματοδοτήσεις νευραλγικών τομέων και υπηρεσιών.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι θα δώσει τη δυνατότητα φοροαπαλλαγών και κατανομής χρημάτων σε υγεία – φάρμακα, τουρισμό και μεταποίηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών και στην οικονομία. «Είναι νωρίς για να πούμε ότι αλλάζουμε σελίδα, αλλά βλέπουμε πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία τον ορίζοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα έργα της Μαγνησίας τόνισε ότι ξεπάγωσε το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016.

Για το λιμάνι του εκτίμησε ότι γίνεται καλή δουλειά και υπάρχει πρόθεση για δημιουργία τέρμιναλ κοντέινερ, που θα αυξήσει την υποδοχή εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης είπε ότι με τη νέα σιδηροδρομική χάραξη της ηλεκτροκίνησης – Λάρισας, προβλέπεται η κατάργηση του “S” στη Ν. Ιωνία που ήταν πάγιο αίτημα και σε επόμενο στάδιο η σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι, τη και το αεροδρόμιο. Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο επαναλειτουργίας παλιών βιομηχανιών και ήδη συζητούνται για την περιοχή δύο ή τρία σχέδια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στην πολιτική υπάρχουν νίκες και ήττες, κάνοντας αυτοκριτική για το γεγονός ότι ο Βόλος έμεινε εκτός των προγραμμάτων μακροχρόνιας ανεργίας και κοινωνικού επιδόματος και πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες, ώστε ο Βόλος να πάρει ότι του αναλογεί.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Παπανάτσιου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπογράψει πράγματα που δεν ανήκουν στην ιδεολογία της Αριστεράς και στις εξαγγελίες της, ώστε η χώρα να αποφύγει τη χρεωκοπία, σημείο που την οδήγησαν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Πλέον είναι δική μας επιλογή για το τι θα κάνουμε και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το θέμα αύξησης της εργασίας και της αύξησης του εισοδήματος των νοικοκυριών», είπε, προσθέτοντας ότι η Βουλή, θα νομοθετεί όλο το καλοκαίρι, προς αυτή την κατεύθυνση.

Για την ανάπτυξη τόνισε ότι από τα 750 εκ. ευρώ φέτος, η χρηματοδότηση θα αυξηθεί στο 1 δισ.€ το 2017, κάτι που θα δημιουργήσει και στην περιοχή της Μαγνησίας. Αναφέρθηκε δε στα προγράμματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροτικής ανάπτυξης.
Για το θέμα της φορολογίας των αγροτών είπε ότι τα σημερινά μέτρα αφορούν νομοθετήματα της προηγούμενης κυβέρνησης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει για το αφορολόγητο του αγροτικού εισοδήματος, ενώ μελετάται η επιβολή τέλους αλλοδαπών, (εργόσημο) για όσους τους απασχολούν.

Επίσης η Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, όπως και στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και καυσίμων. Ακόμη ανέφερε, ότι έρχεται το νομοσχέδιο για τις τραπεζικές συναλλαγές, με ελαφρύνσεις όσων πληρώνουν μέσω POS, ενώ έρχεται νόμος και για τις δημόσιες συμβάσεις. Τέλος, ανέφερε ότι θα ενισχυθεί το Σ, προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Ο βουλευτής Μάκης , σημείωσε ότι μετά την αξιολόγηση η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με την κυβερνησιμότητα και με το στήσιμο μιας φιλικής Δημόσιας Διοίκησης και μιας Αυτοδιοίκησης με κανόνες και με άλλες πρωτοβουλίες για άλλα ζητήματα.

Όπως ανέφερε, υπάρχει αισιοδοξία για διαφοροποίηση των συνθηκών στην οικονομία, καθώς εξασφαλίστηκαν οι δόσεις και υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, με λιγότερα βάρη στο χρέος και περισσότερα χρήματα στην αγορά.

Επίσης οι βουλευτές ανέφεραν, ότι από μερίδα του Τύπου γίνεται παραπληροφόρηση για τα θέματα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους. Αναφορικά με το μέτωπο των εργασιακών που θα συζητηθούν από Σεπτέμβριο, επισημάνθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Δεν επιθυμούμε να μπουν στο περιθώριο οι εργαζόμενοι και τα εργασιακά τους δικαιώματα», τόνισαν, προσθέτοντας ότι το κράτος δεν χάνει χρήματα από κινήματα τύπου «δεν πληρώνω» αλλά από την μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα στηρίζει όλα τα κινήματα, αλλά δεν τα ποδηγετεί και δεν θα καθοδηγεί.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να τοποθετηθούν για τις σχέσεις τους με την υφυπουργό Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη που στο δημόσιο λόγο της χρησιμοποιεί συχνά το «κατόπιν ενεργειών μου», τονίζοντας ότι για όλα τα μεγάλα έργα υπάρχει συνεννόηση.
Για το μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης, ανέφεραν ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Βόλο ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σπίρτζης για να κάνει ανακοινώσεις.
Επιπλέον οι τρεις βουλευτές τόνισαν, ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα όλων των περιοχών χωρίς διακρίσεις, άσχετα με το ποιος είναι ο δήμαρχος σε μία πόλη. Ο Μ. Μπαλλής ειδικότερα τόνισε ότι «ο Μπέος μπορεί να λέει ό,τι νομίζει πως τον εξυπηρετεί».

Ακόμη , ανέφεραν ότι με το νέο εκλογικό νόμο και τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει, η κυβέρνηση επιθυμεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στο Δήμο Βόλου.

Τέλος για το αν εκτιμούν ότι θα υπάρξουν έσοδα στα ταμεία του κράτους από την αύξηση της φορολογίας και του ΦΠΑ οι βουλευτές είπαν –μεταξύ άλλων- ότι η πορεία δείχνει ότι τα δημόσια έσοδα αυξήθηκαν και κυρίως από την αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής, ενώ σε συνδυασμό με την ενίσχυση στην πραγματική οικονομία θα δώσουν την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση