Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΥΡΙΖΑ: Η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση εδώ και σχεδόν 80 χρόνια
ΣΥΡΙΖΑ: Η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση εδώ και σχεδόν 80 χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση εδώ και σχεδόν 80 χρόνια

Το διακύβευμα των φετινών εκλογών έθεσαν οι οκτώ υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης στη Μαγνησία τονίζοντας ότι η αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είναι για το λαό η κρισιμότερη των τελευταίων δεκαετιών, ενώ εξέφρασαν παράλληλα την αισιοδοξία για ανατροπή του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών. Ακόμα προανήγγειλαν την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται στο Βόλο την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου.

Ο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής απεύθυνε κάλεσμα αγώνα απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελεύθερων πολιτικών που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και των χαμηλών στρωμάτων.

Τόνισε ότι ο σχεδιασμός για επταήμερη εργασία, για ξεπερασμένο 8ωρο, σημαίνει ότι πρόκειται να δουλέψουν κάποιοι περισσότερο. Όπως είπε πρόκειται για τροφή στην ανεργία που αν ανέβει υπονομεύει το ασφαλιστικό.

“Στις 7 Ιούλη έχουμε τις πιο κρίσιμες εκλογές. Λαός και εργαζόμενοι δέχονται επίθεση σε ό,τι έμεινε όρθιο από λαίλαπα μνημονίων. Αυτό που πρόκειται να κριθεί θα είναι αν θα μπορέσει να συνεχιστεί η πολιτική μας που έβγαλε χώρα από μνημόνια ή θα επιστρέψουμε σε μια πολιτική σαν μνημόνια. Η πολιτική μας αναλύεται στο πρόγραμμα 2019-. Εμείς σαν ευρύτερο πολιτικό σχήμα όπως εκφράζεται από προοδευτική συμμαχία θα δώσουμε μάχη εκλογών 7 Ιούλη μια μάχη που έχει να δώσει ο λαός από την περίοδο της εθνικής αντίστασης” κατέληξε ο κ. Βογιατζής που προχώρησε στη συνέχεια στη παρουσίαση των υποψηφίων.

Άκης Καλαμαράς: με διαρκή πολιτική παρουσία από φοιτητικά χρόνια και συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Καραπατάκης Ηλίας: με γνωστή αυτοδιοικητική και μία επιτυχημένη δύο τετραετιών στο δήμο Ν. Αγχιάλου.

Φωτεινή Κοκκινάκη: από δημοτικός συμβουλος Ν. Ιωνίας μέχρι την πρόσφατη επανεκλογή της ως δημοτικής συμβούλου, του καλλικρατικού δήμου Βόλου.

Δημήτρης Κουτσιφέλης: με μία πορεία στην αριστερά από το 1975 έως σήμερα, ήταν πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: πρώτος που εξέλεξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία κα μετά ακολούθησαν δύο εκλογές ξανά τον Ιανουάριο και Σεπτέμβριο του 2015.

Μάκης Μπαλλής: Με σοβαρή αυτοδιοικητική παρουσία είτε ως επικεφαλής παράταξης στη Ν. Ιωνία, εκλεγμένος το Γενάρη και Σεπτέμβρη του 2015 στη βουλή.

Κατερίνα Παπανάτσιου: Μέλος της κυβέρνησης, υφυπουργός οικονομικών

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: υφυπουργός Εσωτερικών που πρόσφερε πολιτική στήριξη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Βογιατζής ανέφερε ότι είναι μια ισχυρή ομάδα που μπορεί να δώσει με επιτυχία τον αγώνα στη Μαγνησία και να συμβάλλει στην συνολική επιτυχία της παράταξης ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατική συμμαχία.

Παρέμβαση στο μεταξύ έκανε και το μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας Δημήτρης Κολέτσιος λέγοντας πως πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι από τη Μαγνησία αποφάσισαν να στηρίξουν τον αγώνα και να δώσουν όλοι μαζί την μάχη για ανατροπή αποτελέσματος ευρωεκλογών.

“Ελληνικός λαός να συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί αν επιλέξει τη Ν.Δ. Καταστροφική για εργαζόμενους, μεσαία τάξη, η παλινόρθωση συστήματος διεφθαρμένου, παλαιοκομματικού και με παλιές αντιλήψεις στην άσκηση εξουσίας” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη Τσίπρα στο Βόλο 

Ο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου θα επισκεφθεί το Βόλο ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη παραλία της πόλης, με την ακριβή ώρα να ανακοινώνεται τις προσεχείς ημέρες.

Απόφαση για τη ζωή των πολιτών 

Ο Δημ. Κουτσιφέλης: μίλησε για μια κρίσιμη μάχη και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική, χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη αξιόπιστη λύση.

Ο Ηλίας Καραπατάκης χαρακτήρισε τιμή του να είναι υποψήφιος με τον Συριζα ώστε να συνεχίσουν με όραμα αριστεράς για την αντιμετώπιση της ανάλγητης πολιτικής των προηγουμένων ετών από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην φτάσουμε σε σημειο πάλι άνθρωποι να ψάχνουνστα σκουπίδια κλπ.

Η Φωτεινή Κοκκινάκη είπε πως τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε να κρατήσει όρθια την κοινωνία που την είχαν καταρρακώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Έτσι συνεχίζουν να παλεύουν και θέλουν να συνεχίσουν θετική πορεία για το αύριο, όλων. “Για τη ζωή μας αποφασίζουμε στις 7 Ιουλίου” είπε χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου κάλεσε τον λαό να επιλέξει μεταξύ δυο διαφορετικών πολιτικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας μας.

Ανέφερε ότι παρέλαβαν δεσμεύσεις για πολύ ψηλούς στόχους υψηλών πλεονασμάτων και άδεια ταμεία χωρίς να μπορούν να καταβάλλουν μισθούς και συντάξεις. Κατόπιν αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, και μίλησε για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

“Πιστεύουμε ότι η απόφαση του λαού θα είναι υπέρ του δικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη και όχι επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος”.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας για την προσχώρηση της στο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ που γίνονται σεβαστές.

“Αυτό που με ένωσε με τον ίδιο χώρο είναι οι κοινοί αγώνες που δώσαμε με εντιμότητα και ειλικρίνεια για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, για να ανατάξουμε την οικονομία, κάτι που το έχουμε πετύχει και βαδίζουμε με πρόγραμμα απολυτως οριοθετημένο και κοστολογημένος.

Οι εκλογές είναι πάρα πολύ σημαντικές να μην επιτρέψουμε να γυρίσει πίσω η Ελλάδα. Στις 7 ιουλίου η στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιλογή οριστικής ελευθερίας στους , από τα μνημόνια, από το χρεωκοπημένο παρελθόν, από τη δυστυχία, που εξασφαλίζει την πορεία με ασφαλή βήματα, κοινωνική ηρεμία και απόλυτη δημοκρατία” κατέληξε η υφυπουργός.

Ο Μάκης Μπαλλής υπογράμμισε ότι από την αρχή της κρίσης, είναι οι πιο κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές για την πορεία και το μέλλον της χώρας. Γιατί μέχρι τώρα, είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες κρίνεται πρόγραμμα κυβερνητικό και τρόπος άσκησης εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας που δεν υπαγορεύεται από ξένους.

“Ευελπιστούμε ότι το βράδυ της 7ςη Ιουλίου με τη βοήθεια του λαού θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα αξέχαστο δώρο στον Μητσοτάκη για τη γιορτή του εκείνη την ημέρα”.

Ο Άκης Καλαμαράς ανέφερε ότι η απόφαση του λαού θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια.

“Επειδή κάποιοι βιάζονται, τους απαντούμε ότι ο ελληνικό λαός δεν είναι ούτε θα γίνει ενεργούμενο του παρασιτικού κεφαλαίου. Έχουμε μία επιλογή, να νικήσουμε”.

Τέλος ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση κλήθηκε να λειτουργήσει σε ασφυκτικό δημοσιονομικά περιβάλλον και μία σκληρή συμφωνία το 2015. Παραδέχθηκε ότι έγιναν και επιλογές άδικες, αλλά όπως είπε έγιναν και κάποιες που βοήθησαν χιλιάδες κόσμου.

“Με αυτοπεποίθηση και κουράγιο να προσέλθουν στις κάλπες. Μόνο καλύτερα έχουν να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση, αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση