Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συρία: Τουλάχιστον 21 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στη Ντέιρ Εζόρ
Συρία: Τουλάχιστον 21 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στη Ντέιρ Εζόρ

Συρία: Τουλάχιστον 21 μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στη Ντέιρ Εζόρ

Τουλάχιστον 21 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο τη βάση Αλ Χουσεϊνίγια στην πόλη τέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεν είναι σαφές σε ποια χ ανήκουν τα αερο που εξαπέλυσαν τα πλήγματα αυτά, τόνισε η που εδρεύει στο Λονδίνο, σημειώνοντας πως 15 από τους νεκρούς ήταν ξένοι υπήκοοι, ενώ κάποιοι έχουν ήδη ταφεί.

Δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση της ς του Συριακού Παρατηρητηρίου από άλλες πηγές, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ο Τυνήσιος Αμπού αλ Χιτζά, στρατιωτικός του ΙΚ, σκοτώθηκε όταν «αερο που πιθανότατα ανήκουν στο δυτικό συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ» βομβάρδισαν το όχημα στο οποίο επέβαινε χθες βράδυ στην Ράκα, προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο έδαφος της Συρίας.

«Η διοίκηση του ΙΚ αποδυναμώνεται», επισήμανε ο διευθυντής της , Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, σημειώνοντας πως: «είναι ξεκάθαρο ότι η σία και οι ΗΠΑ συνεργάζονται στην μάχη ενάντια στο ΙΚ», αν και οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν διαφορετικές πλευρές στον συριακό πόλεμο.

Όπως δήλωσε μάλιστα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Μόσχα, ο Σεργκέι Ρουντσκόι επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, η απώλεια ελέγχου από το Ισλαμικό Κράτος σε περιοχές πλούσιες σε πόρους έχει επιδεινώσει τα οικονομικά της οργάνωσης και δυσχεραίνει τον ανεφοδιασμό των τζιχαντιστών με όπλα και πυρομαχικά.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση