Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία: 72 άμαχοι, 224 μαχητές των SDF και 183 αντάρτες σύμμαχοι των Τούρκων νεκροί μετά από 8 μέρες μαχών
Συρία: 72 άμαχοι, 224 μαχητές των SDF και 183 αντάρτες σύμμαχοι των Τούρκων νεκροί μετά από 8 μέρες μαχών

Συρία: 72 άμαχοι, 224 μαχητές των SDF και 183 αντάρτες σύμμαχοι των Τούρκων νεκροί μετά από 8 μέρες μαχών

Μετά από οκτώ ημέρες μαχών, η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη βορειοανατολική έχει οδηγήσει στο θάνατο 224 μαχητές των υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και 183 αντάρτες που φέρουν τη στήριξη της Τουρκίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τις μάχες έχουν χάσει τη τους επίσης 72 άμαχοι, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως σε 702 ανέρχεται ο αριθμός των «τρομοκρατών» των κουρδικών οργανώσεων , PYD και YPG που «εξουδετερώθηκαν» έπειτα την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στη βόρεια . Με τον όρο «εξουδετέρωση», οι τουρκικές αρχές υπονοούν ότι οι εν λόγω «» είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Η χρησιμοποιεί τον όρο «» όταν αναφέρεται στα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό () και στην συροκουρδική πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η θεωρεί ως παρακλάδι του στη Συρία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συντηρεί το οδικό δίκτυο του Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας #οδικόδίκτυοΠηλίου - https://t.co/4zk5XaBhMZ -

  • Σε συναγερμό Μαγνησία και Β. Σποράδες #συναγερμός - https://t.co/wvbSmnz0b9 -

  • Πλωτό μέσο ζητεί η αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ #πλωτόμέσο - https://t.co/S7aSCK5UFj -

"Αλιεύοντας" την είδηση