Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ
Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ

Συντονισμένη η επίθεση αναρχικών στο ΣτΕ

Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της

Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά της εγείρει η χθεσινοβραδινή επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ομάδα περίπου 70 αναρχικών.

Κι αυτό διότι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους διέφυγαν χωρίς να προσαχθούν. Στο μεσοδιάστημα πέταξαν μπουκάλια με μαύρη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους ενώ έσπασαν τζάμια στην είσοδο του .

Την ευθύνη για το «ντου» ανέλαβαν με κοινή προκήρυξή τους στο Διαδίκτυο ο «Ρουβίκωνας», η Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται καθώς η χθεσινή καταδρομική επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο που το Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας μετά την παραίτηση του προέδρου του και την επικείμενη γνωμοδότησή του για τη συνταγματικότητα του λεγόμενου νόμου Κατρούγκαλου.

Σημειώνεται ότι, λίγες ώρες νωρίτερα, ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του «Ρουβίκωνα» είχε προαναγγείλει στο επίθεση κατά δικαστικού στόχου με αφορμή την απόφαση να παραπέμψουν εκ νέου σε δίκη τα μέλη της συλλογικότητας που είχαν αθωωθεί για την παρέμβασή τους στο δημαρχείο της Τήνου.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό προκάλεσε σοβαρό εκνευρισμό στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ένταση στις αρμόδιες υπηρεσίες της . Ενδεικτικό του χθεσινοβραδινού κλίματος, οι συζητήσεις των αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη ακόμη και για επικείμενες «δραστικές» αποφάσεις.

Ειδικών Φρουρών: Γελοιοποιείται η Αστυνομία με τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα»

Στη χθεσινή επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο , αναφέρθηκε ο των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, κάνοντας λόγο για «γελοιο της Αστυνομίας και της Πολιτείας από τέτοιου είδους ενέργειες».

Όπως είπε ο κ. Ντούμας μιλωντας στο Θέμα 104,6 «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις».

«Η  εμμονή του κ. υπουργού να μην βλέπει την απουσία αυτή της ομάδας που ήταν για αυτές τις επιθέσεις, θα απολαμβάνει και ό,τι συμβαίνει καθημερινά στο κέντρο, να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η Αστυνομία και η πολιτεία από τέτοιου είδους ενέργειες» πρόσθεσε ο κ. Ντούμας.

των Ειδικών Φρουρών σχολίασε, μάλιστα, ειρωνικά, ότι «έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας, θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση στο κέντρο των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση