Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύντομα η απόφαση για την παροχή της έβδομης άδειας σε Κουφοντίνα
Σύντομα η απόφαση για την παροχή της έβδομης άδειας σε Κουφοντίνα

Σύντομα η απόφαση για την παροχή της έβδομης άδειας σε Κουφοντίνα

Συνεδρίσε χθες το τριμελές δικστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών , ώστε να αποφασίσει το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με την παροχή ή όχι της έβδομης κατά σειρά ς στο Δημ. Κουφοντίνα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω περίπου στις 2 το μεσημέρι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι νωρίς το απόγευμα, με την τελική να εκδίδεται σύντομα.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας με την παράσταση του στο συμβούλιο υπέβαλλε και την πρόταση του λειτουργού που τη συνέταξε, η οποία ήταν αρνητική σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής ς στον πολυισοβίτη κρατούμενο της Κασσαβέτειας.

Ειδικότερα, η πρόταση “ανάβει κόκκινο” παρά την πρόσφατη του Αρείου Πάγου, και παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Η εισαγγελική αρχή δεν τάσσεται υπέρ της χορήγησης της άδειας, καθώς «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων».

Στηρίζει ακόμη τη νέα πρόταση σε φράσεις και έργα του Δημήτρη Κουφοντίνα όπως είναι «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις ς επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συάσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συάσταση συντρόφους και συντρόφισσες» και σημειώνει ότι «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων» , στη «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων, στις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση