Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Σύντομα η απόφαση για την παροχή της έβδομης άδειας σε Κουφοντίνα
Σύντομα η απόφαση για την παροχή της έβδομης άδειας σε Κουφοντίνα

Σύντομα η απόφαση για την παροχή της έβδομης άδειας σε Κουφοντίνα

Συνεδρίασε χθες το τριμελές δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ώστε να αποφασίσει το τι μέλει γενέσθαι σχετικά με την παροχή ή όχι της έβδομης κατά σειρά άδειας στο Δημ. Κουφοντίνα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε γύρω περίπου στις 2 το μεσημέρι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι νωρίς το απόγευμα, με την τελική να εκδίδεται σύντομα.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας με την του στο συμβούλιο υπέβαλλε και την πρόταση του λειτουργού που τη συνέταξε, η οποία ήταν αρνητική σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής άδειας στον πολυισοβίτη κρατούμενο της Κασσαβέτειας.

Ειδικότερα, η πρόταση “ανάβει κόκκινο” παρά την πρόσφατη του Αρείου Πάγου, και παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας του παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας.

Η εισαγγελική αρχή δεν τάσσεται υπέρ της χορήγησης της άδειας, καθώς «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων».

Στηρίζει ακόμη τη νέα πρόταση σε φράσεις και του Δημήτρη Κουφοντίνα όπως είναι «δεν περιορίζεται μόνο στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη», «ευχαριστεί για την συμπαράσταση συντρόφους και συντρόφισσες» και σημειώνει ότι «προκαλεί ερεθισμό των πνευμάτων των αλληλέγγυων» , στη «διέγερση» και «πρόκληση» σε τέλεση πλημμελημάτων, στις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γιορτή πεπονιού στην κεντρική πλατεία του Διμηνίου #ΓιορτήΠεπονιού - https://t.co/dEIxicyIiH -

  • Επίσκεψη Ιγνατίου στην μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βελίκας Αγιάς #ΒελίκαΑγιάς… - https://t.co/xhASH1mDDA -

  • Στην Άφησσο ο ξύλινος στόλος της Κερασίας Κολίτσα #ΚερασίαΚολίτσα - https://t.co/akvab4JOTG -

"Αλιεύοντας" την είδηση