Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεργασία Βόλου-Ροστώβ σε πανεπιστημιακό και τουριστικό επίπεδο
Συνεργασία Βόλου-Ροστώβ σε πανεπιστημιακό και τουριστικό επίπεδο

Συνεργασία Βόλου-Ροστώβ σε πανεπιστημιακό και τουριστικό επίπεδο

Με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Ροστώβ και στελέχη του πρυτανικού συμβουλίου συναντήθηκαν τα μέλη της αποστολής του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της συνς των δυο αδελφοποιημένων πόλεων.

Η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού εωργία Μποντού – Τοκαλή, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης Απόστολος Βεργής Ζαρκάδας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Γιώργος Ζαφείρης, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ζαγορίν Παναγιώτης Βαλασσάς, και οι επιχειρηματίες κ.κ. Πλαστάρας και Καρακάνας ξεναγήθηκαν στους πανεπιστημιακούς χώρους, στο ιστορικό μουσείο και ενημερώθηκαν εκτενώς για την ιστορία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου του Ροστόβ.

Ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου επανέλαβε την πρότασή του, που είχε διατυπώσει και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ροστώβ στο Βόλο, για τη λειτουργία εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, εξάμηνης διάρκειας, για μεταπτυχιακές σπουδές κυρίως στην Αρχιτεκτονική και τις Παιδαγωγικές επιστήμες, στην αγγλική γλώσσα, σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο του Ροστόβ ενώ συνεργάζεται με μεγάλα πανεπιστημιακά σε όλο τον κόσμο, δεν έχει συν με κανένα σην Ελλάδα.

Η κα. Μποντού – Τοκαλή δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνηγορώντας για την αποδοχή της, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο αντιπρύτανης τόνισε πως το πανεπιστήμιο του Ροστόβ γιορτάζοντας τα 100 του χρόνια μπαίνει σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους εκπροσώπους του Βόλου να πλαισιώσουν αυτή την καινούργια τους προσπάθεια.

Στον τουρισμό

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της τουριστικής συνεργασίας των δυο πόλεων, είναι η πρόταση που κατατέθηκε για να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές του τμήματος τουριστικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Ροστόβ να κάνουν πρακτική και εξάσκηση σε ξενοδοχειακές μονάδες του Βόλου και της , προοπτική που θα βοηθήσει σημαντικά στο άνοιγμα της αγοράς των Ρώσων τουριστών προς την περιοχή. Και η πρόταση αυτή αντιμετωπίζεται και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Να σημειωθεί πως στην 100ετή ιστορία του πανεπιστημίου του Ροστώβ, που στις τάξεις του σπουδάζουν περισσότεροι από 35 χιλιάδες φοιτητές έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της Ρωσίας αλλά γενικότερα της ς.

volos_rostov1 (1)

Εορταστικές εκδηλώσεις

Αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις των αδελφοποιημένων πόλεων του Βόλου και του Ροστόβ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 267ης επετείου από την ίδρυση της πόλης. Η αποστολή του δήμου Βόλου προσκεκλημένη από τον δήμαρχο του Ροστόβ, έδωσε το στις γιορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ίδρυσης της πόλης του Ροστόβ.

Η υποδοχή στην αντιπροσωπεία του Βόλου ήταν ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική, καθώς πρόκειται και για την πιο παλιά χρονικά (από το 1955) αδελφοποιημένη με το Ροστόνβ πόλη.

Στην κεντρική που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Ροστόβ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βόλου Γιούλη Μποντού – Τοκαλή και Απόστολος Ζαρκάδας , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης και η δημοτική σύμβουλος, Νατάσσα Μορφογιάννη και μαζί με τους άλλους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών και των άλλων αδελφοποιημένων πόλεων μετείχαν στις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού και μνήμης των αγώνων και της ιστορίας της ρωσικής πόλης, καταθέτοντας λουλούδια .

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού της ημέρας της ίδρυσης της Πόλης του Rostov on Don όπου και φιλοξενήθηκαν αντιπροσωπείες από τις Αδελφοποιημένες και συνεργαζόμενες πόλεις περιελάμβανε και επίσημο δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η πόλη του Βόλου παρουσιάστηκε πρώτη με δυναμικό και εντυπωσιακό τρόπο καθώς προβλήθηκε και 5λεπτο βίντεο με τα αξιοθέατα της περιοχής .

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή κατά την οποία ελληνικό χορευτικό συγκρότημα, αποτελούμενο από Έλληνες της τοπικής κοινότητας, χόρεψε παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς προς τιμήν της βολιώτικης αποστολής.

Ο Βόλος καταχειροκροτήθηκε από τους εκπροσώπους των πόλεων από την Αρμενία, τη Λευκορωσία την Κύπρο τη Σκωτία τη Γαλλία και την αδελφοποιημένη πόλη με το Βόλο Λε Μαν, την Κριμαία την Γερμανία αλλά και την .

Κατά τη διάρκεια του δείπνου η αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου στο Ροστόβ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους εκπροσώπους των αδελφών πόλεων του Ροστόβ και να ανταλλάξει απόψεις σε εκπαιδευτικό, οικονομικό , επιστημονικό, επιχειρηματικό αλλά και επενδυτικό επίπεδο .

Στο πλαίσιο της δεξίωσης η κα. Μποντού – Τοκαλή προσέφερε δώρα εκ μέρους του δήμου Βόλου τονίζοντας την σημασία της ανανέωσης των σχέσεων των δύο πόλεων που ενώθηκαν με αδελφικούς δεσμούς το 1955.

Το Ροστόβ στο Ντον, είναι το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας του Ροστώβ και της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας με ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και ένα από τα σημαντικά οικονομικά κέντρα της Ρωσίας.

ΥΠΟΔΟΧΗΣΤΕΦΑΝΙΥΠΟΔΟΧΗ1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση