Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σε μια πολύ σημαντική προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, που αφορά στην πολιτιστική δράση, με την υπογραφή μνημονίου με την Λυρική Σκηνή, έναν εμβληματικό οργανισμό της χώρας, με διεθνή αναγνώριση.

Το μνημόνιο ς υπέγραψαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ς Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης και ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής, στο Κέντρο Πολιτισμού .

Πρόκειται για μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε επίπεδο Δήμου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα.

Το χρονικό διάστημα, της συνεργασίας αφορά στην καλλιτεχνική περίοδο 2020-, για την από κοινού υλο των παρακάτω δράσεων:

-πραγματο εκδηλώσεων στη Σκιάθο κατά τους χειμερινούς μήνες, που θα στοχεύει στην πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού εκτός τουριστικής περιόδου

-παρουσίαση αποσπασμάτων της όπερας Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, λόγω της ειδικής σχέσης του υ του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την Σκιάθο, σε μορφή ικανή να παρουσιαστεί στο νησί

-πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για του νησιού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Με την υπογραφή προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις, για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2020.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, για την τιμητική συνεργασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση