Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σε μια πολύ σημαντική προχώρησε ο Σκιάθου, που αφορά στην πολιτιστική δράση, με την υπογραφή μνημονίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, έναν εμβληματικό οργανισμό της χώρας, με διεθνή αναγνώριση.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης και ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε επίπεδο Δήμου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα.

Το χρονικό διάστημα, της συνεργασίας αφορά στην καλλιτεχνική περίοδο 2020-2021, για την από κοινού υλοποίηση των παρακάτω δράσεων:

-πραγματοποίηση εκδηλώσεων στη Σκιάθο κατά τους χειμερινούς μήνες, που θα στοχεύει στην πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού εκτός τουριστικής περιόδου

- αποσπασμάτων της όπερας Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, λόγω της ειδικής σχέσης του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την Σκιάθο, σε μορφή ικανή να παρουσιαστεί στο νησί

-πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για του νησιού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Με την υπογραφή προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις, για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2020.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, για την τιμητική συνεργασία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση