Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συνεργασία Δήμου Σκιάθου -Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σε μια πολύ σημαντική συν προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, που αφορά στην πολιτιστική δράση, με την υπογραφή μνημονίου με την Εθνική , έναν εμβληματικό οργανισμό της χώρας, με διεθνή αναγνώριση.

Το μνημόνιο συνς υπέγραψαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ιώργος Κουμεντάκης και ο Θοδωρής Τζούμας, στις 9 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε επίπεδο Δήμου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα.

Το χρονικό διάστημα, της συνεργασίας αφορά στην καλλιτεχνική περίοδο 2020-, για την από κοινού υλο των παρακάτω δράσεων:

-πραγματο εκδηλώσεων στη Σκιάθο κατά τους χειμερινούς μήνες, που θα στοχεύει στην πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού εκτός τουριστικής περιόδου

-παρουσίαση αποσπασμάτων της όπερας Η Φόνισσα του ιώργου Κουμεντάκη, λόγω της ειδικής σχέσης του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την Σκιάθο, σε μορφή ικανή να παρουσιαστεί στο νησί

-πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του νησιού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Με την υπογραφή προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις, για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος 2020.

Ο ευχαριστεί θερμά τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, για την τιμητική συνεργασία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση