Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Συνεργασία Δήμου Νοτίου Πηλίου -Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Συνεργασία Δήμου Νοτίου Πηλίου -Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Συνεργασία Δήμου Νοτίου Πηλίου -Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Για την  αξιοποίηση  του οικοπέδου  στη θέση «Γλυφούρες» στα Καλά Νερά

 

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν Πέμπτης 4 Αυγούστου stiw 12.00 m. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Κύριο θέμα της συζήτησης η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του οικοπέδου ιδιοκτησίας Δήμου Νοτίου Πηλίου στη θέση «Γλυφούρες» στα Καλά Νερά.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου,  αφού υπέδειξε το σημείο στο τοπογραφικό που παρουσίασε, πρότεινε τη σύνταξη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο την επίτευξη της καλύτερης συνεργασίας για την αξιοποίηση του δημοτικού οικοπέδου προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το σημείο και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην περιοχή είτε Φεστιβάλ που να αναδεικνύουν την παραδοσιακή και παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς, είτε μία περιοδική τουριστικού ενδιαφέροντος,  με στόχο την υποστήριξη του βιωματικού τουρισμού στο Νότιο Πήλιο.

Η πρόταση, ωστόσο,  που κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή της διοργάνωσης έκθεσης διεθνούς κύρους με κεντρικό θέμα την ελιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι ανάλογο δεν υπάρχει στη Μαγνησία, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο θα μπορούσαν να «συνδυαστούν» οι από Πήλιο και την υπόλοιπη χερσαία Μαγνησία.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας υπογράμμισε τέλος ότι πρέπει να προηγηθεί ένας πολύ καλός σχεδιασμός, ώστε η επισκεψιμότητα της έκθεσης να έχει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ θα μπορούσε η λειτουργία της να βασιστεί και σε μία συνεργασία με την του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Για το Ν. Αγχιάλου 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου έθεσε το θέμα της προσβασιμότητας προς το της Ν. Αγχιάλου εξαιτίας της υψηλής επισκεψιμότητας κατά την θερινή περίοδο.

Τέλος, υπογραμμίστηκε στη συζήτηση η ανάγκη δημιουργίας μίας εσωτερικής πτήσης από το Ελ. Βενιζέλος των Αθηνών προς το της Ν. Αγχιάλου με στόχο να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των Ευρωπαίων τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν τη Μαγνησία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς την Ι.Μ. Αγίου Σπυρίδωνος #ΙΜΑγίουΣπυρίδωνος - https://t.co/WFGbLLCtlS -

  • Επιτυχής η 1η ποδηλατική ανάβαση Αγριά - Δράκεια – Χάνια από τη Νίκη Βόλου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/IHNxelPd5E -

  • Δωρεά εξοπλισμού στον Δήμο Σκιάθου #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/gUVz0dDIru -

"Αλιεύοντας" την είδηση