Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνελήφθησαν για ληστεία κοντά στην Άφησσο 
Συνελήφθησαν για ληστεία κοντά στην Άφησσο 

Συνελήφθησαν για ληστεία κοντά στην Άφησσο 

Αστυνομικός ενώ  κτευθυνότν στην υπηρεσία του αντιλήφθηκε τους   
Αστυνομικός που πήγαινε  στην υπηρεσία του αντιλήφθηκε και παρακολούθησε  τους δύο της ληστείας που έγινε τα ξημερώματα στο κατάστημα ειδών περιπτέρου στη Ν.Ιωνία στην οδό Αναπαύσεως ιδιοκτησίας του προέδρου των Περιπτερούχων Μαγνησίας, Βασ. Τόπα, ενώ η Αστυνομία εξετάζει και την εμπλοκή τρίτου ατόμου.
Γύρω στις 4.15 τα ξημερώματα δύο άτομα, ένας Αλβανός κι ένας Έλληνας μπήκαν στο κατάστημα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν η υπάλληλος, καθώς οι δύο νεαροί ντελίβερι είχαν παραγγελίες να παραδώσουν.
Φορώντας κράνη και με την υ που κρατούσε ο ένας εξ αυτών – που εξετάζεται από την Αστυνομία αν είναι αληθινό κι αν πρόκειται για πιστόλι ή αεροβόλο, παραμέρισαν  την υπάλληλο κι άρπαξαν από το ταμείο χρήματα περίπου 1.000 – 1.200 ευρώ.Στη συνέχεια αποχώρησαν  με μοτοσικλέτα.
Οι  δράστες σταμάτησαν σε τυροπιτάδικο της πόλης για να φάνε, κι που μετέβαινε στην υπηρεσία του, τους αντιλήφθηκε και αφού είχε δοθεί σήμα για τη ληστεία, ενημέρωσε τους συναδέλφους τους και στη συνέχεια τους παρακολούθησε διακριτικά.
Έτσι συνελήφθησαν κοντά στην Άφησσο από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή και τρίτου συνεργού.
«Ευχαριστούμε πολύ την Αστυνομική Διεύθυνση για όλο τον συντονισμό και την οργάνωση. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ ως πρόεδρος των Περιπτερούχων για την όλη κινητοποίηση»ανεφερε ο Βασ. Τόπας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, σήμερα (29-08-2019) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου, τρία άτομα, ηλικίας 22, 19 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας, της  παράβασης των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, καθώς και της αντίστασης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις πρωινές ώρες σήμερα, δύο από τους δράστες εισήλθαν σε κατάστημα της πόλης στο οποίο εργαζόταν 31χρονη,  έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την πιστολιού αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό των (1.400) ευρώ, ενώ ο τρίτος συνεργός τους ανέμενε πλησίον του καταστήματος.

Στη συνέχεια, διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Κατά την ακινητοποίησή τους, ο 34χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ένα αεροβόλο πιστόλι,
  • (21) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (111) γραμμαρίων,
  • μία ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό των (919,30) ευρώ,
  • δύο κράνη και
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και τα προαναφερόμενα δίκυκλα ως μέσα τέλεσης της ληστείας.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση