Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεδριάζει το Δ.Σ. Βόλου για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF
Συνεδριάζει το Δ.Σ. Βόλου για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Βόλου για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF

 

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Με θέματα τη λήψη αποφάσεων για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου, μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του Βόλου και για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ συνεδριάζει την  Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 6 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της πόλης  να παρευρεθούν και να πάρουν θέση στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο του Βόλου.

Φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου (Τμήμα Μαγνησίας), ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας), το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μαγνησίας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης, είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο ανώτατο όργανο του Δήμου Βόλου και να υποστηρίξουν την άποψή τους που θα συντελέσει στην αποφυγή κινδύνων για τη δημόσια υγεία και θα συντελέσει στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Μέχρι σήμερα όλοι οι Δήμοι που αντιμετώπισαν αν πρόβλημα όπως ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια και ο Δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Ανάλογη απόφαση έλα τα Περιφερειακά Συμβούλια Θεσσαλίας και Στερεάς ς.

 

Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους Βόλου, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες να ενημερωθούν και σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προασπίζοντας τη δημόσια υγεία.

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου καλείται να πάρει θέση για ένα ζήτημα που θα βάλει τη σφραγίδα του στο μέλλον της πόλης και των κατοίκων της για πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα επηρεάσει καταλυτικά το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας ακόμη και το μέλλον των παιδιών που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί, όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, και μέλος της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «ΞΕΚΙΝΗΜΑ», Νίκος Κανελλής.

Στη βάση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να πάρει μια σαφή θέση ενάντια στην καύση σκουπιδιών, να απαιτήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της ς που έχει δώσει στην ΑΓΕΤ, να ανακαλέσει την προμελέτη για μονάδα παραγωγής SRF και να δρομολογήσει μια πραγματικά οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών”.

 

Σωματεία και φορείς

 

Επίσης κάλεσμα για μαζική προσέλευση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου μεθαύριο Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα, απευθύνουν 13 Σωματεία και φορείς που καλούν να σταματήσει η εγκληματική καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και πετ κοτ της ΑΓΕΤ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την Τετάρτη 7/3 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να συζητήσει το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η Δημοτική Αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν σοβαρές ευθύνες για αυτές τις τραγικές εξελίξεις. Αντί να πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση του λαού για να σταματήσουν τα σχέδια της LAFARGE προχωρούν στην παραγωγή SRF/RDF για καύση, σε Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στους σκουπιδότοπους () της Θεσσαλίας, και στο Βόλο.

«Η ΑΓΕΤ – Ηρακλής στο Βόλο μετατρέπεται σε μια τεράστια μονάδα αξιοποίησης εκατοντάδων χιλιάδων τόνων αποβλήτων κάθε χρόνο, από τους οποίους 410.000 τον/έτος RDF/SRF! Ο Βόλος μεταμορφώνεται σε έναν εφιαλτικό θάλαμο τοξικών ρύπων, μεταξύ των οποίων και οι καρκινογόνες , που η απειροελάχιστη ανιχνεύσιμη ποσότητα θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο», αναφέρουν τα σωματεία και φορείς.

Όπως αναφέρουν απαιτείται γενικός ξεσηκωμός για να ανατραπεί η εγκληματική πολιτική σε βάρος της υγείας μας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και τονίζουν ότι η κάλπικη επιχειρηματολογία για τη νομιμότητα και τους δήθεν ελέγχους αποκρύπτουν και αποπροσανατολίζουν για τις συνέπειες και τις πραγματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και βγάζουν λάδι την ΑΓΕΤ και την κυβέρνηση, που ανοίγει το δρόμο στις ορέξεις της επιχείρησης για περισσότερα κέρδη.

Hμερίδα διοργανώνει ο Δήμος

Ο Δήμος Βόλου απευθυνόμενος στην κοινωνία ενώπιον της οποίας είναι υποχρεωμένος να θέσει όλα τα αντικειμενικά στοιχεία για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, διοργανώνει , με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών, στις 20 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του υ Βόλου, με τη συμμετοχή των μελετητών και ειδικών επιστημόνων

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση