Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζουν απτόητοι οι Βολιώτες τον αγώνα τους για το νερό και τα σκουπίδια
Συνεχίζουν απτόητοι οι Βολιώτες τον αγώνα τους για το νερό και τα σκουπίδια

Συνεχίζουν απτόητοι οι Βολιώτες τον αγώνα τους για το νερό και τα σκουπίδια

Στο στόχαστρο πολιτών, μελών των επιτροπών για το νερό και κατά της καύσης σκουπιδιών είναι η δημοτική αρχή Βόλου και ο Αχ. Μπέος , που την κατηγορούν για φασισμό και τραμπουκισμό, τονίζοντας πως σε συνεργασία με την αστυνομία έχει εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων κατά πολιτών.

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου για λύση κι εκκαθάριση της ΜΒ και τα όσα επακολούθησαν έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση Βολιωτών, όπως διεφάνη και στην αποψινή συνέντευξη Τύπου μελών των δύο κινήσεων που κατήγγειλαν την τακτική της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάζει στη ΜΒ και στο Δημοτικό Συμβούλιο άτομα που φορούσαν μπλούζες security και μπράβους, αλλά και την Αστυνομία, ώστε να καταφερθεί κατά των πολιτών που αγωνίζονται για να κοινωνικά αγαθά.

Μάλιστα κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία αγνοεί την ύπαρξη μπράβων και χαρακτήρισαν μπαχαλάκηδες τους Αχ. Μπέο και Γ. Μουλά, που με μπράβους και Αστυνομία ανοίγουν το δρόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου εφαρμόζει στην πράξη την πολιτική των μνημονίων και κατήγγειλε σχέδιο για απαξίωση της με σκοπό την ιδιωτικοποίησή της. «Το ταμειακό πρόβλημα εμφανίζεται εσκεμμένα, καθώς ο προϋπολογισμός που υπερψήφισε η Δ.Α. για το 2018, είναι 47,9 εκ. με έργα 130 εκ. €, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, έχει ανείσπρακτες οφειλές 12,5 εκ. € και ακίνητα δεκάδων εκατομμυρίων € και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 40 εκ. € για έργα», εξήγησε και πρόσθεσε ότι με μια διαδικασία άρπα – κόλα και χωρίς καμία συζήτηση η Δ.Α. του μεγάλου σωτήρα, ξεστόμισε ένα τσουβάλι ψέματα, όπως η διαγραφή των χρεών αν γίνει λύση και εκκαθάριση της .

Επίσης ανέφερε ότι τη στιγμή που η ΔΕΥΑΜΒ με περισσότερο προσωπικό, που ενέκρινε ο ΑΣΕΠ, θα μπορούσε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες, που ζητάει όλη η πόλη, για τη Δημοτική Αρχή είναι ένα βαρίδι που προσπαθεί να το αποφύγει μέσα από την εκκαθάριση και συμπλήρωσε: “Η ΔΕΥΑΜΒ δεν είναι ιδιωτική ΠΑΕ , δεν είναι μαγαζάκι, για να την απαξιώνει κάποιος, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΓΗΛ ο Ν. Κανελλής είπε ότι τις τελευταίες μέρες κλιμακώνεται η επέλαση στα του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ο δήμαρχος ουσιαστικά προαναγγέλλει τον οικονομικό στραγγαλισμό της Επιχείρησης και προετοιμάζει το έδαφος για την πτώχευση.

Μάλιστα τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την οριακή κατάσταση, καθώς βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου τέσσερα χρόνια και όπως τα γεγονότα δείχνουν πάει το καράβι στα βράχια με τις πράξεις και τις παραλείψεις της.

Ο κ. Καννελής είπε ότι η Δημοτική Αρχή είναι φανερό ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο και από κάθε έλεγχο. Είναι επικίνδυνη και στα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν την πόλη, όπως η διαχείριση σκουπιδιών και το νερό, όχι μόνο δεν επιδιώκει το διάλογο, αλλά υπερασπίζεται με τον πιο αυταρχικό τρόπο και τις γνωστές μεθόδους που έχουν καταγγελθεί, τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών εταιριών, κόντρα στα συμφέροντα της πλειοψηφίας της κοινωνίας και των πολιτών.

«Απαντάει με βρισιές, με τραμπουκισμούς, με αυταρχισμό, με μπράβους, με κινητοποίηση της Αστυνομίας, με μηνύσεις, με συλλήψεις και πάει λέγοντας. Πρόκειται για ό,τι πιο μαύρο έχει γνωρίσει η πόλη και πρέπει να φύγει» επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που παλεύουν για το νερό, υπερασπίζονται τη ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στα κοράκια των εργολαβικών συμφερόντων, απαιτούν να έρθουν στη όλα τα στοιχεία για τις ευθύνες των προηγούμενων και της σημερινής Δ.Α. και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ για το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ. Ακόμη απαιτούν να σταματήσει η λογική της παραχώρησης υπηρεσιών ς και αποχέτευσης σε ιδιωτικές εταιρίες και ζητούν μέτρα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών, με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και η ενίσχυση τεχνικών μέσων και υποδομών.

Ο σύμβουλος είπε ότι οι πολίτες αγωνίζονται ώστε η ΔΕΥΑΜΒ να λειτουργεί με διαφάνεια προς το συμφέρον και κάτω από τον έλεγχο της κοινωνίας, για να διασφαλιστεί για όλους ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του νερού.

Στη συνέχεια ο Στάθης Ντούρος αναφέρθηκε στη μεθοδολογία με την οποία κινήθηκε η Δ.Α., με τη χρήση δυνάμεων καταστολής, πληρωμένων εταιριών security και μπράβων. Όπως είπε η τάση φίμωσης και τρομοσης ολόκληρης της κοινωνίας, αποτελούν ένα φαινόμενο που αποτυπώνει την αδυναμία άντλησης κοινωνικής συναίνεσης.

«Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε στην πόλη. Ποιος έχει; Οι ανεπάγγελτοι επιχειρηματίες που κανείς δεν ξέρει πως πλουτίζουν, οι γραβατωμένοι της Lafarge και των σχεδίων που θα φέρουν την καύση σκουπιδιών, ή τα στελέχη της ΕΡΓΗΛ και όλων των καλοταϊσμένων εργολάβων, που παίρνουν συνεχώς δημόσια έργα», διερωτήθηκε και τόνισε ότι η φίμωση του αγωνιζόμενου λαού, ειδικά όταν μπαίνουν μπροστά Αστυνομία και μπράβοι, σημαίνει ταυτόχρονα άνοιγμα του δρόμου για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το μέλος της επιτροπής κατά της καύσης σκουπιδιών Τάκης Κολώνιας, στάθηκε στο έλλειμμα δημοκρατίας, στη στοχοποίηση πολιτών διαφόρων κινημάτων και στην ποινικοποίηση των αγώνων, σε ό,τι αντιστέκεται στη Δ.Α. και στην κυβέρνηση.

Ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, μέλος της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, είπε ότι το μονοπώλιο της βίας εκτός από το κράτος, για πρώτη φορά το διαθέτει και η Δ.Α. και πρόσθεσε ότι ο αγώνας που γίνεται δεν είναι μόνο για το νερό, αλλά και για την αξιοπρέπεια των πολιτών.

«Δεν τους φοβόμαστε. Τα κίνητρά μας έχουν μεγαλύτερη αξία από τα δικά τους, που δεν είναι παρά οι κερδοφόρες επιχειρήσεις τους” επισήμανε.

Το μέλος της Κίνησης Πολιτών για το Νερό Γιώργος Χολέβας αναφέρθηκε στην κακή ποιότητα του νερού από τις προηγούμενες και τη νυν Δ.Α. και τόνισε ότι υποβαθμίστηκε η ποιότητα των πηγαίων νερών με τη χλωρίωση των δεξαμενών.

Επίσης τόνισε ότι υπάρχει βιομηχανία μηνύσεων και κατατρομοσης εκ μέρους της Δ.Α. και ανέφερε ότι ο δήμαρχος δδικεί το ρόλο του νονού της πόλης.

Τέλος ο Αριστείδης Φραγκουδάκης, μέλος της Κίνησης Πολιτών για το νερό, εκτίμησε ότι ο λόγος που οι Μπέος και Μουλάς δεν αφήνουν τους πολίτες να μιλήσουν, είναι ότι έχουν άλλα σχέδια, όσο και οι προηγούμενοι. Επανέλαβε δε τις προτάσεις της Κίνησης Πολιτών για τη διαχείριση του νερού.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Δημοτική Αρχή τελειώνει στις Δημοτικές Εκλογές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση