Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου
Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου

Συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων καθημερινά και με εντατικό ρυθμό, οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου». Ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκόπελο μετά από τα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τεχνικών όπως προβλέπεται από τη μελέτη (τοιχεία , συρματοκιβώτια) στις θέσεις:

  • Αγ. Απόστολοι. Ολοκληρώθηκε το τοιχίο και απομένει η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
  • Λουτράκι. Ολοκληρώθηκε το τοιχίο αντιστήριξης μήκους 30 μέτρων.
  • Καστάνη. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου και απομένει η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
  • Πετράκη. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου μήκους 70 μέτρων και απομένει η κατασκευή ρείθρου και η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
  • Αγνώντας. Ολοκληρώθηκε η επένδυση με ζαρζανέτ, η κοίτη και οι δύο πλευρές του ρέματος.
  • Στάφυλος-Σκούρας. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η ολο του τοιχίου και μετά το αναμένονται οι χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Μετά τις γιορτές του θα τοποθετηθούν και τα στηθαία ασφαλείας για τα οποία έχουν επιλεγεί τα σημεία της τοποθέτησής τους. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού πρανών, τάφρων και οχετών από φερτά υλικά και απορρίμματα  επί του Επαρχιακού Δικτύου Σκοπέλου-Γλώσσας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες της εργολαβίας «Αποκατάστασης ζημιών στο Επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας (Λιμνονάρι)», προϋπολογισμού 290.000€, η οποία έχει ως συμβατικό αντικείμενο, την αποκατάσταση των ζημιών στην Επαρχιακή οδό στο Λιμνονάρι, που προκλήθηκαν λόγω θεομηνίας που έπληξε το νησί, το Σεπτέμβριο 2015. Το έργο βαίνει προς ολο και ο δρόμος θα δοθεί σε κυκλοφορία έως το Πάσχα.

Σε της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε τις εργασίες τεχνικών, σε λίγες μέρες ολοκληρώνουμε τις εργασίες στο Σκοπέλου-Γλώσσας και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα προβούμε στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και στην αποκατάσταση ενός μέρους του οδοστρώματος. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συμβάλαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρώτη στιγμή και στην αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα και με δικά μας μηχανήματα και προσωπικό από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων εργαζόμαστε, προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο άμεσα οι ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, έχοντας την αμέριστη συμ του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και την αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο του νησιού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση