Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου
Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου

Συνεχίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων καθημερινά και με εντατικό ρυθμό, οι εργασίες του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην Παραλλαγή και στην Επαρχιακή Οδό Νήσου Σκοπέλου». Ζημιές που προκλήθηκαν στη Σκόπελο μετά από τα που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τεχνικών όπως προβλέπεται από τη μελέτη (τοιχεία , συρματοκιβώτια) στις θέσεις:

  • Αγ. Απόστολοι. Ολοκληρώθηκε το και απομένει η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
  • Λουτράκι. Ολοκληρώθηκε το αντιστήριξης μήκους 30 μέτρων.
  • Καστάνη. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου και απομένει η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
  • Πετράκη. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή τοιχίου μήκους 70 μέτρων και απομένει η κατασκευή ρείθρου και η αποκατάσταση του οδοστρώματος.
  • Αγνώντας. Ολοκληρώθηκε η επένδυση με ζαρζανέτ, η κοίτη και οι δύο πλευρές του ρέματος.
  • Στάφυλος-Σκούρας. Εντός της εβδομάδας αναμένεται η ολοκλήρωση του τοιχίου και μετά το Πάσχα αναμένονται οι χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα θα τοποθετηθούν και τα για τα οποία έχουν επιλεγεί τα σημεία της τοποθέτησής τους. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού πρανών, τάφρων και οχετών από φερτά υλικά και απορρίμματα  επί του Επαρχιακού Δικτύου Σκοπέλου-Γλώσσας.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες της εργολαβίας «Αποκατάστασης ζημιών στο Επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου – Γλώσσας (Λιμνονάρι)», προϋπολογισμού 290.000€, η οποία έχει ως συμβατικό αντικείμενο, την αποκατάσταση των ζημιών στην Επαρχιακή οδό στο Λιμνονάρι, που προκλήθηκαν λόγω θεομηνίας που έπληξε το νησί, το Σεπτέμβριο 2015. Το βαίνει προς ολοκλήρωση και ο θα δοθεί σε κυκλοφορία έως το Πάσχα.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα ανέφερε: «Ολοκληρώσαμε τις εργασίες τεχνικών, σε λίγες μέρες ολοκληρώνουμε τις εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου-Γλώσσας και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα προβούμε στην τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και στην αποκατάσταση ενός μέρους του οδοστρώματος. Ως Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συμβάλαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρώτη στιγμή και στην αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα και με δικά μας μηχανήματα και προσωπικό από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων εργαζόμαστε, προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο άμεσα οι ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και την αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο του νησιού».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση