Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνεχίζονται οι διανοίξεις δρόμων στην Αλόννησο
Συνεχίζονται οι διανοίξεις δρόμων   στην Αλόννησο

Συνεχίζονται οι διανοίξεις δρόμων στην Αλόννησο

Διανοίξεις δρόμων  και επισκευές των βλαβών στην ηλεκτροδότηση συνεχίστηκαν  σήμερα στην Αλόννησο, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μηχανήματα του Στρατού και τον Δήμο, που έχει μισθώσει και ιδιωτικά μηχανήματα.

Η κατάσταση μετά τις παρεμβάσεις που γίνονται είναι καλύτερη, γιατί διακόπηκε το χιόνι, αλλά τα προβλήματα παραμένουν  και εκτιμάται ότι θα περάσουν μέρες για να επιστρέςψει  η κατάσταση τους κανονικούς της ρυθμούς.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα ρεύμα είχε το νησί εκτός από το Βορειοδυτικό τμήμα, που αναμένεται να δοθεί με την αποκατάσταση της βλάβης που σημειώθηκε στο Έληος.

Εν τω μεταξύ, παρά τη διάσωση διά θαλάσσης ζευγαριού ηλικιωμένων Γάλλων, αποκλεισμένοι παραμένουν τόσο οικογένειες στις θέσεις Νιβάδι και Καλαμάκια, όσο και περίπου 15 κτηνοτρόφοι στις περιοχές Γέρακας, Αγ. Κωνταντίνος, Κουμαρόρεμα και Διάσελο, που μάλιστα δεν έχουν ρεύμα, λόγω πτώσης στύλων και δένδρων στις γραμμές του ηλεκτρικού.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά από αύριο Παρασκευή και στα σημεία που τα εκχιονιστικά μηχανήματα ανοίγουν τους δρόμους.

Αποκαθιστά στύλους στο Έληος η ΔΕΗ

 

Από σήμερα το μεσημέρι συνεργείο τεχνικών της ΔΕΗ έφτασε στο σημείο της μεγάλης βλάβης στον Έληος και προχωρά σε αντικατάσταση τουλάχιστον οκτώ στύλων που έχουν σπάσει, ώστε να επιδιορθώσει τη βλάβη και να δοθεί ρεύμα στο σύνολο των δύο νησιών.

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι ηλεκτροδοτήθηκε και η περιοχή Στάφυλος Σκοπέλου που ήταν χωρίς ρεύμα εδώ και δύο μέρες, ενώ λίγο πιο πριν αποκαταστάθηκε βλάβη σε εναέριο καλώδιο της ΔΕΗ στην περιοχή Καλύβια, όπου βρέθηκε  καλαθοφόρο όχημα του Χρήστου Σανιδά που βοήθησε με την συνδρομή του στην αποκατάσταση της βλάβης.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε ότι το ρεύμα έχει δοθεί σε μεγάλο μέρος του νησιού και η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη σήμερα, ενώ με τη συνδρομή των μηχανημάτων του Στρατού και της Περιφερειακής Ενότητας άνοιξαν οι δρόμοι προς Γλώσσα, Νέο Κλήμα και άλλους οικισμούς, ενώ κλειστοί παραμένουν μόνο αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν σε αγροικίες όπου βρίσκονται περίπου 10 κτηνοτρόφοι, που όμως δεν ήθελαν να τους περισυνελέξει το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και περιμένουν να ανοίξουν οι δρόμοι για να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατά της φίμωσης δημοσιογράφων οι Ενώσεις Συντακτών - https://t.co/FuTMhEFikr -

  • Ακόμη επτά απάτες από 57χρονο και με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του - https://t.co/Lahur9q7Lh -

  • Δήμος Βόλου: Στο σύνολό του το έργο του περιφερειακού - https://t.co/GHLOCOL6rA -

"Αλιεύοντας" την είδηση