Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία
Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία

Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία

Με καθημερινές παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία και συντήρηση υδατορεμάτων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων» συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους δημάρχους και τις έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο καθαρισμού ρεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ» δηλώνει ο Κώστας Αγοραστός. «Επιχειρούμε με μηχανήματα σε 14 θέσεις, για την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, σε περιόδους κρίσης. Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Σκοπιμότητα
Το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση των υποδομών και του περιβάλλοντος μέσω του καθαρισμού της κοίτης των υδατορεμάτων και των χειμάρρων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και την αποκατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Οι υλοποιούνται κατά βάση εντός της κοίτης των υδατορεματών ενώ όπου απαιτείται πραγματοποιείται και καθαρισμός των πρανών, είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.
Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται χωματουργικές και τεχνικές εργασίες, όπως:
-Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις
-Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών
-Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια
-Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
-Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια.
Οι θέσεις επέμβασης εντοπίζονται σε όλο το ηπειρωτικό τμήμα του Ν. Μαγνησίας. Ενδεικτικά: Υδατόρεμα Άναυρου Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Κραυσίδωνα Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Ξηριά Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Αγίου Ονουφρίου Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Αγίου Λαυρεντίου Δήμου Βόλου, Υδατορέματα Σέσκλου Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Αγ. Γεωργίου Δήμου Ρήγα Φεραίου, Υδατορέματα Αγ. Βλασίου, Υδατόρεμα Χόρτου, Υδατόρεμα Πλατανιδίων, Υδατόρεμα Λειχούρας Αχιλλείου, Υδατόρεμα στη περιοχή Ν. Αγχιάλου, Υδατόρεμα «Πλατανόρεμα» στην Κορώπη, Υδατόρεμα «Αλιγαρόρεμα» στις Αλυκές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση