Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία
Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία

Συνεχίζονται καθημερινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι καθαρισμοί ρεμάτων στη Μαγνησία

Με καθημερινές παρεμβάσεις, η , στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρική και συντήρηση υδατορεμάτων Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων» συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους δημάρχους και τις υπηρεσίες έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου » δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας . «Επιχειρούμε με σε 14 θέσεις, για την ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, σε περιόδους κρίσης. Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο .

Σκοπιμότητα
Το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση των υποδομών και του περιβάλλοντος μέσω του καθαρισμού της κοίτης των υδατορεμάτων και των χειμάρρων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και την αποκατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Οι εργασίες υλοποιούνται κατά βάση εντός της κοίτης των υδατορεματών ενώ όπου απαιτείται πραγματοποιείται και καθαρισμός των πρανών, είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η μηχανημάτων.
Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται χωματουργικές και τεχνικές εργασίες, όπως:
-Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις
-Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών
-Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια
-Συντήρηση & αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια
-Συντήρηση & αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια.
Οι θέσεις επέμβασης εντοπίζονται σε όλο το ηπειρωτικό τμήμα του Ν. Μαγνησίας. Ενδεικτικά: Υδατόρεμα Άναυρου Δήμου , Υδατόρεμα Κραυσίδωνα Δήμου , Υδατόρεμα Ξηριά Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Αγίου Ονουφρίου Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Αγίου Λαυρεντίου Δήμου Βόλου, Υδατορέματα Σέσκλου Δήμου Βόλου, Υδατόρεμα Αγ. Γεωργίου Δήμου Ρήγα Φεραίου, Υδατορέματα Αγ. Βλασίου, Υδατόρεμα Χόρτου, Υδατόρεμα Πλατανιδίων, Υδατόρεμα Λειχούρας Αχιλλείου, Υδατόρεμα στη περιοχή Ν. Αγχιάλου, Υδατόρεμα «Πλατανόρεμα» στην Κορώπη, Υδατόρεμα «» στις Αλυκές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση