Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση η χιονόπτωση στο Βόλο
Συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση  η χιονόπτωση στο Βόλο

Συνεχίζεται με κλιμακούμενη ένταση η χιονόπτωση στο Βόλο

Συνεχίζεται από νωρίς το πρωί  και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση, η χιονόπτωση στην πόλη του και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ς Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δεν πρόκειται να σταματήσει πριν από αργά το βράδυ.

Παρά ταύτα ο μηχανισμός του Δήμου κρατά ανοιχτές όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα η λειτουργία της πόλης να μην διαταράσσεται και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα, να κυκλοφορούν κανονικά.

 

Μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα ξεκινήσει και η προσπάθεια αποχιονισμού και δευτερευόντων δρόμων σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού  Δήμου, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα όποιοι πολίτες αντιμετωπίζουν έκτακτα προβλήματα, μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Δήμου, και συγκεκριμένα στην Πολιτική Προστασία, τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του , στα τηλέφωνα 24213 50173-4, για να τους παρέχεται άμεση βοήθεια.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ς, ήδη η ΜΒ υδροδοτεί χωρίς κανένα πρόβλημα το σύνολο των καταναλωτών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Όσοι ακόμη αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να αναζητήσουν την ύπαρξη βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο των ακινήτων τους, αλλά και στην περίπτωση αυτή μπορούν να απευθύνονται στην επιχείρηση για να τους δοθούν συμβουλές, αλλά και κάθε δυνατή βοήθεια.

Όσον αφορά τους άστεγους στο Δήμο Βόλου δεν υπάρχει για την ώρα κανένα πρόβλημα , καθώς όλοι βρίσκονται σε κλειστούς και προστατευμένους χώρους.

Συγκεκριμένα δώδεκα άτομα βρίσκονται στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων, στον Ξενώνα Αστέγων έχουν προσέλθει 25 άτομα και θα μοιραστούν 30 μερίδες φαγητού από το Δήμο Βόλου, ενώ αποκαταστάθηκε και το πρόβλημα με το , που είχε προκύψει στο ΚΑΠΗ της οδού Καισαρείας στη , όπου είναι χώρος συνάθροισης για  πολίτες που έχουν ανάγκη από ζεστασιά και .

 Kλειστά και με ζημιές τα σχολεία

Λόγω της κατάστασης ούτε αύριο, Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και οι παιδικοί σταθμοί ευθύνης του Δήμου Βόλου.

Εν τω μεταξύ, μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι σχολικές μονάδες στη Μαγνησία από το χιονιά  σύμφωνα με τον  διευθυντή  Β/'θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη  Σαβελίδη ο οποίος τονίζει:“Έχουν παγώσει τα προαύλια, τα κλιμακοστάσια, εσωτερικοί διάδρομοι όπου έχουν εισχωρήσει χιόνια, υπάρχουν σπασμένοι σωλήνες ύδρευσης αλλά και θέρμανσης, έχουν παγώσει τα καζανάκια στις τουαλέτες και οι βρύσες. Θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να ανοίξουν τα σχολεία από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Οι διευθυντές των σχολείων πηγαίνουν καθημερινά και φροντίζουν να ανοίξουν τη θέρμανση, όπου λειτουργεί. Τα σχολεία όμως είναι κλειστά για 20 και πλέον ημέρες και είναι πολύ δύσκολο να θερμανθούν και να φιλοξενήσουν τους μαθητές” .
Επιπλέον ο κ. Σαβελίδης απέστειλε έγγραφο στο δήμο Βόλου ζητώντας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 για να μπορέσουν τα συνεργεία να παρέμβουν.
Μείωση πίεσης νερού

Με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τα προβλήματα της υπερκατανάλωσης νερού να εμφανίζονται και πάλι η ΜΒ είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει από νωρίς σήμερα το απόγευμα σε μείωση της πιέσεως του νερού, προκειμένου να προστατεύσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των δεξαμενών.

Ζητείται η κατανόηση και  η των πολιτών, ώστε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, υπό τις παρούσες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση