Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνεχίζει τη θετική πορεία του Π.Θ. η νέα πρυτανική αρχή
Συνεχίζει τη θετική πορεία του Π.Θ. η νέα πρυτανική αρχή

Συνεχίζει τη θετική πορεία του Π.Θ. η νέα πρυτανική αρχή

Τονίστηκε στη σημερινή επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής

Θα συνεχιστεί η πορεία του Θεσσαλίας , όπως θετικά έχει χαραχθεί, τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό επισημάνθηκε κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής της Πρυτανικής αρχής υπό το νέο πρύτανη Ζήση Μαμούρη. Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας του κτιρίου Παπαστράτου.

Κατά τον απολογισμό πεπραγμένων της απερχόμενης πρυτανικής Αρχής ο πρώην πρύτανης Γ. Πετράκος είπε ότι η θητεία της (2014 – 2018) έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον κρίσης, δραματικών περικοπών στη χρηματοδότηση και ραγδαίων θεσμικών αλλαγών, αλλά -όπως τόνισε- παρόλο το δυσμενές γενικό τοπίο , εργάστηκε συλλογικά και αφιέρωσε τον χρόνο και την ενέργεια της προς όφελος του και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο απερχόμενος Πρύτανης, καθηγητής Γεώργιος Πετράκος ευχήθηκε καλή επιτυχία και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της νέας Πρυτανείας.

Ο νέος Πρύτανης, καθηγητής Ζήσης Μαμούρης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Πετράκο για το έργο της προηγούμενης ς και αναφέρθηκε στα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη νέα περίοδο.
Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη που αναλαμβάνω γιατί η απερχόμενη πρυτανική Αρχή έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά» και πρόσθεσε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό, ώστε να συνεχιστεί η πορεία αυτή και αν γίνεται να βελτιωθεί.

Το πρώτο μέλημα της νέας πρυτανείας, όπως εξήγησε, θα είναι η σύνταξη του σχεδίου δράσης της επόμενης τετραετίας, το οποίο θα κινηθεί στους ίδιους σχεδόν άξονες με αυτούς της προηγούμενης.

Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητας σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη του Ιδρύματος, την ακαδημαϊκή ανάπτυξη και την οργάνωση του Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα μετά και την συγχώνευση σχολών από το , ενώ δήλωσε βέβαιος ότι τα όποια προβλήματα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή θα επιλυθούν.

Όπως δήλωσε ο νέος πρύτανης, βαρύτητα θα δοθεί ακόμη, στους τομείς των υποδομών και του εξοπλισμού, καθώς και στις διεθνείς σχέσεις του Πανεπιστημίου με άλλους , ενώ θα συνεχιστεί η προσπάθεια εξωστρέφειας και παροχής υπηρεσιών προς την .

Για την συνένωση  Π.Θ.- ΤΕΙ

Για την συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Μαμούρης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία νέα πληροφόρηση. Αυτό που είναι γνωστό – μέχρι τώρα – είναι πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το επόμενο δεκαήμερο και ελπίζει πως το τελικό κείμενο δεν θα απέχει πολύ από τις θέσεις που ήδη έχει καταθέσει το Πανεπιστήμιο.

Παρατήρησε ωστόσο, ότι κατέθεσαν αντίστοιχα και τα άλλα δύο εκπαιδευτικά , οι οποίες μάλιστα, σε κάποια σημεία, είναι τελείως αντίθετες με αυτές του Π.Θ.
«Όπως και νά'χει, τον τελικό λόγο έχει το Υπουργείο και ελπίζουμε, στις αποφάσεις του να λάβει υπόψη αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια» τόνισε ο νέος πρύτανης, συμπληρώνοντας ότι το Π.Θ. παραμένει σταθερό στις θέσεις του για διατήρηση της έδρας

Τέλος, για την ανέγερεση της νέας Πολυτεχνικής Σχολής στο χώρο πίσω από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, επισήμανε ότι στο τέλος του μήνα θα βγει η για τη δημοπράτηση του έργου, ενώ σημείωσε πως το κεφάλαιο με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα αυτό, έχει κλείσει.
«Αυτά που έγιναν, με επεισόδια και απειλές δεν ήταν ομαλά πράγματα και καθυστέρησαν ένα έργο που θα μπορούσε να έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο» παρατήρησε ο νέος πρύτανης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση