Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης σε Αγριά, Ιωλκό και Άγιο Στέφανο
Συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης σε Αγριά, Ιωλκό και Άγιο Στέφανο

Συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης σε Αγριά, Ιωλκό και Άγιο Στέφανο

Με το θα συνδεθούν απο τον Φεβρουάριο οι οικίες κατοίκων των περιοχών Αγριάς, Αγίου Στεφάνου και .

Η τοποθέτηση  των κεντρικών αγωγών αποχέτευσης ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου και από το Φεβρουάριο η ΔΕΥΑΜΒ θα  καλέσει σταδιακά τους καταναλωτές να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης, με το τέλος σύνδεσης να ανέρχεται σε 400 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούν να το πληρώσουν με διακανονισμό, αν αποδείξουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσουν εφάπαξ., ενώ επιπλέον θα πρέπει να πληρώσουν για το έργο σύνδεσης μέχρι τον κεντρικό αγωγό που θα εκτελέσει για λογαριασμό τους υδραυλικός.

Αυτά ανακοινώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ο προεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββακης είπε: «Στις περιοχές όπου έχει ολοκληρωθεί το έργο οι δημότες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Ξέρουμε σε ποιες περιοχές είναι έτοιμα τα έργα και μέσα σε αυτό τον μήνα ή στον επόμενο θα καλέσουμε τους δημότες να συνδεθούν» και διευκρίνισε  ότι οι μόνες κατοικίες που δεν υποχρεώνονται να συνδεθούν με το δίκτυο είναι αυτές που βρίσκονται σε ύψος χαμηλότερο από τον αγωγό, αλλά αυτές είναι ελάχιστες σε Ιωλκό και Άγιο Στέφανο κυρίως.

Με καθυστέρηση οι

Επίσης έγινε γνωστό ότι καθυστερημένα θα λάβουν τους λογαριασμούς του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου οι καταναλωτές, λόγω ενστάσεων στο διαγωνισμό για τύπωση, ενφακέλωση και διανομή τους, αλλά αυτοί θα εκδοθούν χωρίς τόκους.   Εκτιμάται ότι οι καταναλωτές θα τους λάβουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ τους επόμενους κανονικά το Μάρτιο του 2018.

Εν τω μεταξύ το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την ανανέωση της σύμβασης κινητητής τηλεφωνίας για πενήντα συνδέσεις με την εταιρεία Vodafone  για δύο χρόνια ενώ για κάθε υπάρχουσα σύμβαση που ανανεώνεται ή νέα σύνδεση ορίζεται επιδότηση 162,2 ευρώ συμπεριλαμβανομένου . Η ΔΕΥΑΜΒ επίσης έχει το δικαίωμα αντί να προβεί στην απόκτηση συσκευών με επιδότηση, να ζητήσει το ποσό ως παροχή έκπτωσης.

Συντήρηση εγκαταστάσεων

Τέλος  σε εργολαβία καταφεύγει και πάλι η ΔΕΥΑΜΒ για την συντήρηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων προϋπολογισμού 57.000 ευρώ καθώς δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό. Σημειώνεται ότι ενώ η εταιρεία περιμένει την προκήρυξη για εποχικών και μόνιμων υπαλλήλων ακόμη δεν έχουν έλθει οι 50 οκταμηνίτες που είχαν ζητηθεί και εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

«Αναγκαστική και προσωρινή λύση» χαρακτήρισε την ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην επιχείρηση Βάιος Ζεμπέογλου και την ψήφισε.  Ξεκαθάρισε όμως ότι ο σύλλογος επιθυμεί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. «Αναμένουμε την έλευση του τακτικού και έκτακτου προσωπικού που θα αποτελέσουν ανάσα για το πρόβλημα. Στόχος της υπηρεσίας πρέπει να είναι η σταδιακή κάλυψυ των κενών θέσεων που σε συνδυασμό με την προμήθεια του απαραίτου εξοπλισμού θα δίνει την ευκαιρία στη ΔΕΥΑΜΒ να αναλαμβάνει σταδιακά εξολοκλήρου έργα χωρίς την απαίτηση συμβάσεων και εργολαβιών» τόνισε.

«Θα τους στείλουν μετά τις 8 Ιανουαρίου.  Αυτή την έχουμε. Πιέζουμε γιατί θέλουμε τους εποχικούς εδώ.  Και ταυτόχρονα ήρθε ο προγραμματισμός για τα επόμενα οχτάμηνα»  είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββάκης.

Όσον αφορά την 28 μόνιμων υπαλλήλων, σημείωσε πως η ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα άτομα που απαιτούνται και τα προσόντα της κάθε ς. Το στη συνέχεια θα στείλει στον ΑΣΕΠ το αίτημα για την έγκριση των προκηρύξεων.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση