Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με την πηγή Κρύας Βρύσης ζητούν στις Σταγιάτες
Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης  με την πηγή Κρύας Βρύσης ζητούν στις Σταγιάτες

Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με την πηγή Κρύας Βρύσης ζητούν στις Σταγιάτες

Δεν κάνουν πίσω  οι κάτοικοι των Σταγιατών όσον αφορά το θέμα σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης του χωριού τους με την πηγή της Κρύας Βρύσης, ορόσημο για την περιοχή τους, τονίζοντας ότι η σύνδεση με δεξαμενή που βρίσκεται στην Πορταριά έχει προκαλέσει πλείστα προβλήματα  με συνεχείς βλάβες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και καλντερίμια, ενώ το νερό δεν το πίνουν.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στην χθεσινή τους στην των Σταγιατών, όπου  αποφάσισαν να διοργανώσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου μία μεγάλη συγκέντρωση με συλλόγους και φορείς από όλη την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα του νερού, ενώ έχουν ξεκινήσει συνεννοήσεις ώστε να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε ένα πυρόπληκτο χωριό της Εύβοιας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος  της Κίνησης Πολιτών για το νερό του Πηλίου Βαγγέλης Γαλανόπουλος , τους τελευταίους 15 μήνες που το χωριό υδροδοτείται από μία δεξαμενή κάτω από το νεκροταφείο της Πορταριάς, δεν λείπουν οι βλάβες,  ενώ το νερό «δεν πίνεται και όλοι προμηθευόμαστε νερό από τη μοναδική δημοτική βρύση στην οποία καταλήγει νερό της πηγής «Κρύα Βρύση» στην του χωριού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της πίεσης του νερού έσπασε το φλοτέρ και πλημμύρισαν και σπίτια του χωριού, δύο φορές και πρόσθεσε:  «Κάναμε έκτακτη λαϊκή συνέλευση για να εκφράσουμε αγανάκτηση  μας. Θέλουμε την πηγή μας δεν αντέχουμε αυτή την προβληματική ιστορία. Τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου προγραμματίζουμε μία  συγκέντρωση και διαμαρτυρία γιατί εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα με το νερό. Στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπάρχει το χωριό χωρίς την πηγή της “κρύας βρύσης”. Το νερό της είναι καταλληλότατο και εκατοντάδες Βολιώτες, όπως και εμείς καθημερινά γεμίζουμε μπουκάλια και δοχεία με νερό από την κεντρική βρύση στην για να έχουμε “.

"Αλιεύοντας" την είδηση