Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με την πηγή Κρύας Βρύσης ζητούν στις Σταγιάτες
Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης  με την πηγή Κρύας Βρύσης ζητούν στις Σταγιάτες

Σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με την πηγή Κρύας Βρύσης ζητούν στις Σταγιάτες

Δεν κάνουν πίσω  οι όσον αφορά το θέμα σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης του χωριού τους με την πηγή της Κρύας Βρύσης, ορόσημο για την περιοχή τους, τονίζοντας ότι η σύνδεση με δεξαμενή που βρίσκεται στην Πορταριά έχει προκαλέσει πλείστα προβλήματα  με συνεχείς βλάβες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια και καλντερίμια, ενώ το νερό δεν το πίνουν.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στην χθεσινή τους γενική συνέλευση στην των Σταγιατών, όπου  αποφάσισαν να διοργανώσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου μία μεγάλη με συλλόγους και από όλη την για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα του νερού, ενώ έχουν ξεκινήσει συνεννοήσεις ώστε να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε ένα πυρόπληκτο χωριό της Εύβοιας.

Όπως ανέφερε στην , το μέλος  της Κίνησης Πολιτών για το νερό του Πηλίου Βαγγέλης Γαλανόπουλος , τους τελευταίους 15 μήνες που το χωριό υδροδοτείται από μία δεξαμενή κάτω από το νεκροταφείο της Πορταριάς, δεν λείπουν οι βλάβες,  ενώ το νερό «δεν πίνεται και όλοι προμηθευόμαστε νερό από τη μοναδική δημοτική βρύση στην οποία καταλήγει νερό της πηγής «Κρύα Βρύση» στην του χωριού.

Ο ίδιος ανέφερε ότι μόνο την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της πίεσης του νερού έσπασε το φλοτέρ και πλημμύρισαν καλντερίμια και σπίτια του χωριού, δύο φορές και πρόσθεσε:  «Κάναμε έκτακτη λαϊκή συνέλευση για να εκφράσουμε αγανάκτηση  μας. Θέλουμε την πηγή μας δεν αντέχουμε αυτή την προβληματική ιστορία. Τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου προγραμματίζουμε μία   και διαμαρτυρία γιατί εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα με το νερό. Στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπάρχει το χωριό χωρίς την πηγή της “κρύας βρύσης”. Το νερό της είναι καταλληλότατο και εκατοντάδες , όπως και εμείς καθημερινά γεμίζουμε μπουκάλια και δοχεία με νερό από την κεντρική βρύση στην πλατεία για να έχουμε “.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση