Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συναντήσεις Κώστα Αγοραστού με υπουργό Οικονομίας και αν. υπουργό Εργασίας
Συναντήσεις Κώστα Αγοραστού με υπουργό Οικονομίας και αν. υπουργό Εργασίας

Συναντήσεις Κώστα Αγοραστού με υπουργό Οικονομίας και αν. υπουργό Εργασίας

Διδοχικές συνντήσεις με στελέχη της ς είχε σήμερα στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και κατόπιν με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων έγινα οι ακόλουθες δηλώσεις:

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον κ. Αγοραστό και πρόσθεσε πως: «στο πλαίσιο του Περιφερειακό Αναπτυξιακού Συνεδρίου στόχος είναι να μάθουμε τα προτα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία, όπως και τις προτάσεις για τη λύση αυτών των προβλημάτων. Ο περιφερειάρχης μου έδωσε ιδέες τις οποίες θα πάρω μαζί μου για να δούμε τι μπορούμε να υλοποιήσουμε άμεσα και να φέρουμε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Θεσσαλία, τη Λάρισα και τις άλλες ».

Από την πλευρά του ο κ.Αγοραστός τόνισε πως «Θέσαμε επί τάπητος την πραγματικότητα. Αυτά που ζουν Έλληνες πολίτες αλλά και την διαδικασία για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γνωρίζουν όλοι τα προβλήματα στους μισθούς, τις συντάξεις, τις αγωνίες των ανθρώπων, τη φτώχεια την ανεργία που βιώνουν οι πολίτες της χώρας. Στόχος μας είναι να δούμε τα προβλήματα και να βρούμε τα εργαλεία ώστε να επιταχύνουμε τις λύσεις των προβλημάτων, οι οποίες πρέπει να είναι άμεσες. Πρέπει να πάμε γρήγορα, με ασφάλεια, , πραγματισμό και ευελιξία γιατί τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά».

Στη συνάντηση της κας. Αντωνοπούλου και του κ. Αγοραστού συζητήθηκαν τα ζητήματα του προγράμματος της καθώς και η αποτελεσματική και ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, για νέες προσπάθειες καθώς οι υφιστάμενες χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο. Συζητήθηκε ακόμη η δημιουργία Περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης αναγκών εργασίας, η πραγματοποίηση εξειδικευμένης ς και η διοργάνωση expo κοινωνικής οικονομίας στη Θεσσαλία.

Όπως επαναβεβαιώθηκε, στρατηγικός στόχος του Υπουργείου και των Περιφερειών είναι η δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας μέσω και της ανάπτυξης συνεταιριστικών δομών και δομών κοινωνικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως ο αγροτικός και αγροδιατροφικός τομέας, ο βιομηχανικός, ο τουριστικός, η ενέργεια, η υγεία, το περιβάλλον, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών με την απαιτούμενη μεταξύ τους και στήριξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση