Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών
Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών

Συνάντηση Τσακαλώτου – Χουλιαράκη με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών

Με αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συναντήθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, ο Υπουργός Οικονομικών, , και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, .

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί τόνισαν ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμο​υς αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών, σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η  τηρεί τα συμφωνηθέντα.  Έτσι, σημείωσε, θα έχουμε λύσεις και σε οικονομικό και ​σε πολιτικό επίπεδο.
​ ​
Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα του χρέους ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι μία έγκαιρη συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση