Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου
Συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου

Συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου

 

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και ευλάβειας, τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, χοροστατούντος του μητροπολίτου Ιγνατίου. Παρέστησαν η υφ Εσωτερικών, Δημόσιας Δ/σης & Αποκέντρωσης Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Κώστας , η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος λαού.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η έξοδος του επιταφίου και η λιτάνευσή του στους δρόμους της πόλης, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου συναντήθηκαν, κατά την παράδοση, οι των ενοριών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, παρουσία λαοθάλασσας πιστών.

Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του, ο επίσκοπος τόνισε ότι «ο Κύριος στον Σταυρό έφερε πάνω Του τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητος και έφθασε στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης, τον φυσικό θάνατο. Παρά ταύτα, σήμερα λαμπροφορούμε, γιατί γνωρίζουμε τί θα επακολουθήσει. Ξέρουμε ότι δεν είναι ο τάφος το τέλος, όπως πίστεψαν τότε οι σταυρωτές και οι σύγχρονοι μιμητές τους, αλλά είναι η αρχή για μια καινούργια ζωή…».

Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την του για την ενότητα του λαού μας, γύρω από την Εκκλησία, τούτες τις μέρες, «που είναι το αντίδοτο στην απελπισία της εποχής μας. Όμως, ζει Κύριος ο Θεός και μας δίνει την δική Του , ιδιαίτερα στις μέρες μας που αυτή διακυβεύεται. Κρατήστε την ενότητα και την , που δεν έχει τέλος και οδηγεί στην αιωνιότητα. Φέρτε την σ' όλο τον κόσμο και κυρίως στην κοινωνία μας, που την έχουμε τόση ανάγκη».

Κλείνοντας, καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους στον τόπο μας και ευχήθηκε στους άρχοντές μας να έχουν σύνεση και δύναμη, για να επιτελούν τα έργα τους και σε όλους καλή Ανάσταση!

Η Αποκαθήλωση στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς

 Νωρίτερα, το μεσημέρι, τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στο νέο Βόλου και, στην συνέχεια, μετέβη στην Παναγίας κάτω Ξενιάς, όπου τέλεσε την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον παρακείμενο «λόφο του Γολγοθά».

Στην τελετή, που συνιστά παράδοση πολλών δεκαετιών, παρέστη ο κλήρος της επαρχίας Αλμυρού και χιλιάδες λαού από την γύρω περιοχή.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση