Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Χριστοδουλίδη: Τι δήλωσαν για Τέμπη και Κυπριακό
Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Χριστοδουλίδη: Τι δήλωσαν για Τέμπη και Κυπριακό

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Χριστοδουλίδη: Τι δήλωσαν για Τέμπη και Κυπριακό

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά την επίσημη τελετή υποδοχής, οι δύο Πρόεδροι περπάτησαν στο κόκκινο χαλί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου άγημα ευζώνων απέδωσε και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια χαιρέτησαν τις αντιπροσωπείες των χωρών.

Κατά τη συνομιλία που είχαν στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στον κ. Χριστοδουλίδη για τους Κύπριους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο , τονίζοντας ότι αποτελεί διαρκές μέλημα και κορυφαία εθνική προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με την κ. Σακελλαροπούλου, εγγύηση της αποτελεσματικότητας για την επίλυσή του, είναι η στενή συν και ο συντονισμός της Ελλάδας με την Κυπριακή Δημοκρατία τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές περιφερειακό επίπεδο.

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Χριστοδουλίδη: Τι δήλωσαν για Τέμπη και Κυπριακό-1

Οι δηλώσεις Χριστοδουλίδη

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πενθούν μετά την τραγωδία στα , σημειώνοντας ότι είναι ευθύνη όσων βρίσκονται σε θέσεις ς να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος ως μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας οφείλουμε μέσα από τις ενέργειές μας να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας», δήλωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Χριστοδουλίδη: Τι δήλωσαν για Τέμπη και Κυπριακό-2
Φωτ. INTIME/ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την ελληνική πλευρά, η οποία προσεγγίζει το ως κορυφαίο εθνικό και ευρωπαϊκό ζήτημα.

«Η κατάσταση στην Κύπρο δεν μπορεί να είναι το μέλλον, δεν μπορεί η Λευκωσία να είναι η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα της ς», τόνισε.

«Γνωρίζουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα θα πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν έτσι ώστε να σπάσουμε το αδιέξοδο, να πετύχουμε τον στόχο της απελευθέρωσης, της επανένωσης της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στις 12:00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέβη στο για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 13:30 θα παρατεθεί επίσημο Γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη.

Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων νσταντίνο Τασούλα, ενώ στις 18:00 ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο για την τιμητική εκδήλωση του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955 -1959.

Το πρωί ( 08:20) της Τρίτης 14 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στις 09:00 με τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη .

Ακολούθως, στις 09:50 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη και στις 10:25 με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αμέσως μετά στις 11:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11:35 με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Τέλος, για τις 13:00 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση