Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση πρωθυπουργού -περιφερειάρχη  Θεσσαλίας για αγροτικές αποζημιώσεις, φράγματα, σεισμό, Ιανό  και Αχελώο
Συνάντηση πρωθυπουργού -περιφερειάρχη  Θεσσαλίας για αγροτικές αποζημιώσεις, φράγματα, σεισμό, Ιανό  και Αχελώο

Συνάντηση πρωθυπουργού -περιφερειάρχη  Θεσσαλίας για αγροτικές αποζημιώσεις, φράγματα, σεισμό, Ιανό  και Αχελώο

 

 

 

με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε  την Πέμπτη 15-4-2021  στο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσα για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα: Έθεσα το θέμα της καταστροφής μεγάλου μέρους της αγροτικής παραγωγής από τους πέντε συνεχόμενους παγετούς. Η  Κυβέρνηση στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον και προχωρούν με σοβαρότητα οι διαδικασίες  που οδηγούν σε ενέργειες με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βοήθεια του αγροτικού κόσμου.

Ενημέρωσα  για τα φράγματα. Ευχαρίστησα τον Πρωθυπουργό γιατί προχωρούν οι διαδικασίες για τα φράγματα Σκοπιάς Φαρσάλων και Ταυρωπού και κατέθεσα την πρότασή μας για τα υπόλοιπα φράγματα Μουζακίου, Πύλης, Τιτάνου, Νεοχωρίτη  και Αγιονερίου στην   Θεσσαλίας.

Ενημέρωσα για την πορεία  διαχείρισης των επιπτώσεων του σεισμού της 3ης Μαρτίου στη Θεσσαλία. Ο  πρωθυπουργός εξέφρασε το  έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον για τους σεισμόπληκτους, καθώς και για την των έργων αποκατάστασης και  αποζημίωσης των πληγέντων από τη  θεομηνία του Ιανού. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκριση στις δύο μεγάλες κρίσεις που έπληξαν την Θεσσαλία, τον Ιανό και το σεισμό.

Έθεσα το θέμα του Αχελώου και του φράγματος στη Μεσοχώρα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προχωρά μεθοδικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα  στην έκδοση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ για τη Μεσοχώρα. Πρόκειται για ένα δύσκολο  εγχείρημα, που οδηγεί στην των εμποδίων για την αποπεράτωση και  λειτουργία του ημιτελούς  έργου, στην αναγκαιότητα του οποίου συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση