Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση Κων. Μαραβέγια- γ.γ. Περιβάλλοντος για αέρια ρύπανση, καύση RDF από την ΑΓΕΤ και εργοστάσιο SRF
Συνάντηση Κων. Μαραβέγια- γ.γ. Περιβάλλοντος για  αέρια ρύπανση, καύση RDF από την ΑΓΕΤ και εργοστάσιο SRF

Συνάντηση Κων. Μαραβέγια- γ.γ. Περιβάλλοντος για αέρια ρύπανση, καύση RDF από την ΑΓΕΤ και εργοστάσιο SRF

Τα θέματα της αέριας ς, της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παρς από τον Δήμο , κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ο κ. Αραβώσης ξεκαθάρισε καταρχάς ότι στρατηγική της Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς το ζήτημα συνδέεται με την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Εθνικός στόχος, όπως είπε, είναι οι ΧΥΤΑ να γίνουν ΧΥΤΥ.

Αναφερόμενος στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ, ο κ. Αραβώσης επεσήμανε ότι είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, αλλά απαιτείται να ελέγχεται επαρκώς, ενώ σχετικά με τη μελέτη του Δήμου για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων τόνισε ότι θα ελεγχθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθούν κενά ή λάθη, αυτά θα διορθωθούν. Κατά τον κ. Αραβώση, δεν θα μετατραπεί ο σε «χωματερή» άλλων πόλεων, διότι το εργοστάσιο θα έχει συγκεκριμένη δυνατότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της περιοχής.

Για το θέμα της αέριας ς, επισήμανε ότι οι μετρήσεις που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα έπρεπε να πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη μέτρηση της αερορύπανσης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστες.

Σχολιάζοντας, τέλος, την πρωτοβουλία του βουλευτή  Κωνσταντίνου Μαραβέγια για τη διεξ μιας ανοιχτής συζήτησης μεταξύ των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της Μαγνησίας, ο κ. Αραβώσης σημείωσε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και ευκταίο θα ήταν να πραγματοποιηθεί, ώστε να υπάρχει κοινή θέση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ο κ. Μαραβέγιας χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση με τον γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και για μία ακόμη φορά υπογράμμισε την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για τα σοβαρά περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής, προκειμένου να αποκρυσταλλωθούν οι απόψεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτει η τοπική κοινωνία. «Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, ώστε να μην αιωρούνται αμφιβολίες και να μην νιώθουν ότι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις δεν τους λογαριάζουν», επανέλαβε ο κ. Μαραβέγιας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση