Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου
Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 31-8-2017, εκπρόσωποι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, την αντιπεριφερειάρχη   Δωροθέα Κολυνδρίνη.

 

Ο πρόεδρος κ. Οντόπουλος, ο αναπληρωτής οικονομικός επόπτης κ. Ζάντζος και η σύμβουλος κα. Βλαχοπούλου έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους, όπως το παραεμπόριο, οι εκπτώσεις, η ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκαν σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός και προγραμματισμός μιας σειράς από εορταστικές που θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και που θα είναι σε συν Εμπορικού Συλλόγου και ς.

 

Αυτό που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν το θέμα του παραεμπορίου, η πάταξη του οποίου, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη , αποτελεί προτεραιότητα για την . Όπως ειπώθηκε η ραγδαία εξάπλωση της εμπορίας απομιμητικών ή παραποιημένων προϊόντων καθώς και η συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή και τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα παραεμπορίου έχει επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της και γενικότερα στην οικονομία της χώρας.

 

Η κα. Κολυνδρίνη υπογράμμισε πως για την πάταξη του παρεμπορίου έχουν συγκροτηθεί με του Περιφερειάρχη τα  κλιμάκια που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όπως Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, Μικτά Κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διενεργούνται έλεγχοι στις Λαϊκές αγορές, στο και στις κατά τόπους εμποροπανηγύρεις, ενώ στους παραβάτες επιβάλλονται ( και καταστροφές εμπορευμάτων).

 

Τέλος η κα. Κολυνδρίνη συνεχάρη για την εκλογή τους τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους «σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα», με τις δύο πλαυρές να τονίζουν ότι η καλή συν που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ ς Θεσσαλίας και Εμπορικού Συλλόγου θα συνεχισθεί, προς όφελος των καταναλωτών και της τοπικής οικονομίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση