Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου
Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Στο Διοικητήριο της Περιφερεικής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 31-8-2017, εκπρόσωποι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, την αεριφερειάρχη   Δωροθέα Κολυνδρίνη.

 

Ο πρόεδρος κ. Οντόπουλος, ο αναπληρωτής οικονομικός επόπτης κ. Ζάντζος και η σύμβουλος κα. Βλαχοπούλου έθεσαν στην αεριφερειάρχη μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους, όπως το , οι εκπτώσεις, η , η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκαν σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός και προγραμματισμός μιας σειράς από εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και που θα είναι σε Εμπορικού Συλλόγου και Περιφέρειας.

 

Αυτό που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν το θέμα του παραεμπορίου, η πάταξη του οποίου, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη , αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Όπως ειπώθηκε η ραγδαία εξάπλωση της εμπορίας απομιμητικών ή παραποιημένων προϊόντων καθώς και η συνεχώς αυξανόμενη παρ και τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα παραεμπορίου έχει επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της και γενικότερα στην της χώρας.

 

Η κα. Κολυνδρίνη υπογράμμισε πως για την πάταξη του παρεμπορίου έχουν συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη τα  κλιμάκια που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όπως Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, Μικτά Κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διενεργούνται έλεγχοι στις Λαϊκές αγορές, στο υπαίθριο εμπόριο και στις κατά τόπους εμποροπανηγύρεις, ενώ στους παραβάτες επιβάλλονται κυρώσεις (πρόστιμα και καταστροφές εμπορευμάτων).

 

Τέλος η κα. Κολυνδρίνη συνεχάρη για την εκλογή τους τα νέα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους «σε μια εποχή αρκετά δύσκολη για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα», με τις δύο πλαυρές να τονίζουν ότι η καλή που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Εμπορικού Συλλόγου θα συνεχισθεί, προς όφελος των καταναλωτών και της τοπικής ς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση