Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας-Β. Σποράδων
Συμβολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας-Β. Σποράδων

Συμβολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας-Β. Σποράδων

 

Για μια ώρα απέκλεισαν  συμβολικά σήμερα το πρωί   την Περιφερειακή Ενότητα  Μαγνησίας -Β. Σποράδων  (Διοικητήριο) εργαζόμενοι , διεκδικώντας προσλήψεις, σταμάτημα περικοπών  και καλύτερες  συνθήκες ς, στο πλαίσιο της πανελλήνιας  κινητος που κήρυξε με  απόφασή  της η Ομοσπονδία .

Ο ξεκίνησε στις 9  το πρωί και διήρκεσε μέχρι τις 10.οο, με συμμετοχή μικρού αριθμού  εργαζομένων. Στη συγκέντρωση  βρέθηκαν λίγοι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας του Συλλόγου Εργαζομένων Αιρετής απέδωσε τη μικρή συμμετοχή, λέγοντας ότι οι περισσότεροι εργάστηκαν, καθώς υπάρχουν έντονες υπηρεσιακές υποχρεώσεις και λόγω της πίεσης δεν μπόρεσαν να παραστούν στην 60λεπτο αποκλεισμό, παρά κατέβαιναν από τα γραφεία τους για 5-10 λεπτά.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Μαγνησίας του Συλλόγου Εργαζομένων Αιρετής και α' αντιπρόεδρος στο κεντρικό συμβούλιο Πέτρος Σκάμπουρας «Σήμερα γίνεται συμβολική των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητος που αποφάσισε η Ομοσπονδία, που έχει σκοπό να φανεί και να αναδειχτεί το πρόβλημα που υπάρχει χρόνια τώρα στις Περιφέρειες και δεν δίνεται κάποια λύση».

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχει υποστελέχωση, μειώσεις μισθών, λιγότερα οδοιπορικά, περικοπή  υπερωριών   και παράλληλα καθήκοντα.

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε στην , που τη θέλουμε μαζί μας, ότι θέλουμε να εξυπηρετείται ο πολίτης. Αν οι υπηρεσίες των Περιφερειών περάσουν σε ιδιώτες, οι πολίτες θα πληρώνουν για υπηρεσίες που σήμερα είναι δωρεάν», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το 2010 εργαζόταν 360 άνθρωποι και σήμερα έχουν μειωθεί σε 204, τη στιγμή που οι αρμοδιότητες των Περιφερειών και το έργο τους αυξάνεται. Ο κ. Σκάμπουρας εξήγησε ότι συνταξιοδοτούνται εργαζόμενοι στις Περιφέρειες, δεν γίνονται νέες προσλήψεις και οι προσλήψεις που γίνονται είναι μετρημένες μέσω παλιότερων διαγωνισμών και είναι τόσο λίγοι που δεν φαίνονται καν στο σύνολο.

Επίσης, κατά διαστήματα γίνονται , αλλά δεν είναι μόνιμη λύση και οι εργαζόμενοι είναι και δεν έχουν δικαίωμα μοριοδότησης για να μονιμοποιηθούν κάποια στιγμή. Ο πρόεδρος των εργαζομένων εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν λύσεις με στρατηγική και πλάνο.

Αναφορικά με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Σκάμπουρας δήλωσε ότι κάποιος θα πρέπει να θέλει να πάει στην Περιφερειακή Ενότητα και διερωτήθηκε για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος, όταν ως υπηρεσία δεν έχει ιδιαίτερες αμοιβές, σε σχέση με τις υπηρεσίες του Δημοσίου που έχουν έξτρα χρήματα, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να προτιμούν άλλες υπηρεσίες ή υπηρεσίες που δεν έχουν πολύ δουλειά και αισθάνονται πιο άνετα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση