Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβολικός αποκλεισμός της ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών
Συμβολικός αποκλεισμός της ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών

Συμβολικός αποκλεισμός της ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών

Έξω από το εργοστάσιο της ΑΕΤ συγκεντρώθηκαν σήμερα πολίτες και μέλη της δημοτικής αρχής Βόλου, πραγματοποιώντας ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό , διαμαρτυρόμενοι για την καύση srf , rdf κ.ά., που χρησιμμοποιεί   η τσιμεντο.

Ο Δήμος Βόλου από την πλευρά του εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται: “Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και σε εφαρμογή συγκεκριμένης απόφασης για αναθεώρηση και επαναδιαπραγμάτευση των όρων λειτουργίας της ΑΕΤ, σε ό,τι αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ σε μια συμβολική ενέργεια ς.

Θεωρούμε ότι πλέον έφτασε η για έναν ώριμο και δημιουργικό διάλογο, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και με διάθεση συνς, ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τους υπευθύνους της ς, που άλλωστε δεκαετίες τ αποτελεί ισχυρό πυλώνα της οικονομικής και κοινωνικής μας εξέλιξης, ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε, με την κυβέρνηση που εν τέλει φέρει και την αποκλειστική ευθύνη, ζητήματα όπως:

-Η τροποποίηση του ισχύοντος Νόμου και η απαγόρευση καύσης δευτερογενών υλικών – καυσίμων και άλλων υποβαθμισμένων καυσίμων (rdf, srf, πετ-κοκ, κα) από όλες τις βιομηχανίες στην περιοχή του Βόλου.

-Η επαναφορά του Νόμου του 2004 που προέβλεπε την υποχρεωτική καύση φυσικού αερίου.

-Να περιέλθει στον Δήμο ο ελεγκτικός μηχανισμός της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της βιομηχανίας, για καλύτερο, πληρέστερο και πλέον υπεύθυνο έλεγχο για την τήρηση των υποχρεώσεών της

-Ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην παρουσία και λειτουργία της βιομηχανίας ΑΓΕΤ στην περιοχή μας.

-Αντίθετα τασσόμαστε αμετάκλητα υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας της βιομηχανίας στην περιοχή μας και φυσικά στη διατήρηση ή και αύξηση των θέσεων ς σε αυτή.

Ωστόσο δεν μπορούμε να ανεχθούμε εκπτώσεις ή παραβλέψεις στην τήρηση των αυστηρών όρων ασφαλείας, που πρέπει να τεθούν και να τηρούνται απαρέγκλιτα, προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να αποτρέπεται η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με καταστρεπτικές συνέπειες στην ποιότητα ς των πολιτών.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση