Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβολικός αποκλεισμός πεζών αγροτών στον κόμβο Αερινού
Συμβολικός αποκλεισμός πεζών αγροτών στον κόμβο Αερινού

Συμβολικός αποκλεισμός πεζών αγροτών στον κόμβο Αερινού

Σε συμβολικό ποκλεισμό της ΠΑΘΕ στον κόμβο Αερινού γι μία ώρα  χωρίς αγροτικά , προχώρησαν χθες το απόγευμα   αγρότες  της ευρύτερης περιοχής, υπό τη δια  παρουσία της Αστυνομίας, ενώ  η κυκλοφορία εκτρέπονταν μέσω Βόλου και Μικροθηβών.

Στον κόμβο Αερινού  είναι συγκεντρωμένα περίπου 40 αγροτικά και στη συνέλευση των αγροτών, αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του ρεύματος προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ, χωρίς αγροτικά μηχανήματα για μια ώρα από τις 4 μ.μ. έως 5 μ.μ.

Αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τρακτέρ και  αγροτικά μηχανήματα από την ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου  θα μεταβούν στον κόμβο της Χλόης, ενώ  οι αγρότες του Αλμυρού έχουν συγκεντρώσει 50 περίπου τρακτέρ στη θέση «Πλατάνια» και σήμερα ή αύριο θα  αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές του Αλμυρού θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο με τους αγρότες των περιοχών Βελεστίνου και Φαρσάλων, ωστόσο οι τελευταίοι δεν φέρονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στη δημιουργία μπλόκου στον κόμβο Μικροθηβών, αλλά όλα αναμενεται να ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή .

Στηρίζει αγρότες η  επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού

Η επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού με ανακοίνωσή της «εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Στηρίζουμε τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις τους.Οι αγρότες δίνουν αγώνα για την επιβίωση τους! Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ επιχειρεί να συγκεντρώσει  ακόμα πιο γρήγορα τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας  χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών πετώντας στον καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της ς και της εξαθλίωσης χιλιάδες μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους.

Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλει νέες δυσκολίες επιβίωσης ,την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών που θα αφήσει χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία που εμπορευματοποιεί την και την παιδεία που μας τσακίζει τα δικαιώματα, για να διασφαλίζονται και να μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους να στηρίξουν τον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών. Εχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε όχι μόνο να αποτρέψουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα όχι  μόνο να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν αλλά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΤ που υπηρετούν το κεφάλαιο και μας ρίχνουν στη την ανεργία την ζωή χωρίς δικαιώματα. Εκφράζουμε πολύμορφα την συμπαράσταση μας στο μπλόκο της φτωχής αγροτιάς στο Αερινό Μαγνησίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση