Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Συμβολικός αποκλεισμός πεζών αγροτών στον κόμβο Αερινού
Συμβολικός αποκλεισμός πεζών αγροτών στον κόμβο Αερινού

Συμβολικός αποκλεισμός πεζών αγροτών στον κόμβο Αερινού

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στον κόμβο Αερινού για μία ώρα  χωρίς αγροτικά μηχανήματα, προχώρησαν χθες το απόγευμα   αγρότες  της ευρύτερης περιοχής, υπό τη διακριτική  παρουσία της Αστυνομίας, ενώ  η κυκλοφορία εκτρέπονταν μέσω Βόλου και Μικροθηβών.

Στον κόμβο Αερινού  είναι συγκεντρωμένα περίπου 40 αγροτικά μηχανήματα και στη συνέλευση των αγροτών, αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ, χωρίς αγροτικά μηχανήματα για μια ώρα από τις 4 μ.μ. έως 5 μ.μ.

Αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου τρακτέρ και  αγροτικά μηχανήματα από την ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου  θα μεταβούν στον κόμβο της Χλόης, ενώ  οι αγρότες του Αλμυρού έχουν συγκεντρώσει 50 περίπου τρακτέρ στη θέση «Πλατάνια» και σήμερα ή αύριο θα  αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές του Αλμυρού θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο με τους αγρότες των περιοχών Βελεστίνου και Φαρσάλων, ωστόσο οι τελευταίοι δεν φέρονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στη δημιουργία μπλόκου στον κόμβο Μικροθηβών, αλλά όλα αναμενεται να ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη ή την Παρασκευή .

Στηρίζει αγρότες η  επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού

Η επιτροπή αγώνα εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού με ανακοίνωσή της «εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Στηρίζουμε τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις τους.Οι αγρότες δίνουν αγώνα για την επιβίωση τους! Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ επιχειρεί να συγκεντρώσει  ακόμα πιο γρήγορα τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας  χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών πετώντας στον καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης χιλιάδες μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους.

Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλει νέες δυσκολίες επιβίωσης ,την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών που θα αφήσει χιλιάδες αγρότες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία που εμπορευματοποιεί την υγεία και την παιδεία που μας τσακίζει τα δικαιώματα, για να διασφαλίζονται και να μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους να στηρίξουν τον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών. Εχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε όχι μόνο να αποτρέψουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα όχι  μόνο να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν αλλά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ που υπηρετούν το κεφάλαιο και μας ρίχνουν στη φτώχεια την ανεργία την ζωή χωρίς δικαιώματα. Εκφράζουμε πολύμορφα την συμπαράσταση μας στο μπλόκο της φτωχής αγροτιάς στο Αερινό Μαγνησίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση