Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβολικές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της Θεσσαλίας
Συμβολικές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της Θεσσαλίας

Συμβολικές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η σημερινή κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου για τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν επέδωσαν ψήφισμα προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Ντόκο.

Σε μια νότα αισιοδοξίας και στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα με τον δικό τους τρόπο, το Σωματείο Μουσικών ερμήνευσε το γνωστό ιταλικό παρτιζάνικο τραγούδι «Bella Ciao».

Κινητοποιήσεις έγιναν και στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Αργαλαστής, ενώ η κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί άλλη μέρα εξαιτίας των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. Η κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου θα γίνει το απόγευμα.

Ακολουθεί το ψήφισμα καθώς και τα σωματεία που στήριξαν τη σημερινή κινητοποίηση. Σας αποστέλλουμε επίσης σε link βίντεο με δηλώσεις εκπροσώπων σωματείων. https://www.plustransfer.com/download.php?id=f68e56aa55c3ad9838059c2eb2930a3d&email=w%C2%80t%C2%85%7Cx%C2%87S%C2%88%C2%87%7BAz%C2%85 )

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 7η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Είναι η κρίσιμη ώρα της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και της μάχης με τις διαχρονικές ελλείψεις στο δημόσιο .

Η όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Η ίδια συνεχίζεται και σήμερα, με τα μέτρα της κυβέρνησης να είναι αποσπασματικά και ελλιπή όσον αφορά την κατάλληλη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά πλουσιοπάροχα για τους μεγαλοκλινικάρχες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους μεγαλέμπορους.

Η ίδια πολιτική εφαρμόστηκε από όλες οι κυβερνήσεις στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μετά από αυτή, την ίδια πολιτική εφαρμόζουν τώρα στην υγειονομική κρίση, στρώνοντας το έδαφος για την επερχόμενη νέα οικονομική ύφεση.

Στόχος να πληρώσει και πάλι ο λαός χωρίς το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να δώσουν δε τσακιστή για την υγεία και τα δικαιώματά μας. Εκεί αποσκοπούν και τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ανάγκες μας σε υγεία, δουλειά και αποδοχές με δικαιώματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους!

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκση.

Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας. Το Νοσοκομείο Βόλου και οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Βόλο και στη Μαγνησία παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις. Οι ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν το 60% των οργανικών θέσεων.

Στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν περίπου 100 ειδικοί γιατροί, από τους 160 που προβλέπονται σύμφωνα με τον υπάρχον ελλιπή οργανισμό και 15 επικουρικοί και 60 ειδικευόμενοι από τους 22 και 86 που προβλέπονται αντίστοιχα. Η ίδια κατάσταση αφορά και το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που, από τις 1000 θέσεις που προβλέπονται στο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, καλύπτονται μόνο οι 700.

Οι πρόσφατες μετακινήσεις 10 νοσηλευτών και 10 γιατρών από τα ΚΥ στο Νοσοκομείο Βόλου, αποδυναμώνοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και οι ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού (7 νοσηλευτών-τριων, 1 τραυματιο, 1 τεχνολ. εργαστηρίων και 8 νοσηλευτών-τριων που αναμένονται) είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην περιοχή μας υπάρχουν μόλις 8 κρεβάτια ΜΕΘ και 5 θάλαμοι υποπίεσης για 200.000 (!) πληθυσμό, ενώ η σχεδιασμένη μετατροπή κλινικής του νοσοκομείου για υποδοχή περιστατικών κορονοϊού γίνεται χωρίς στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό. Ταυτόχρονα με το σταγονόμετρο χορηγούνται τα αναγκαία μέσα προστασίας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που δίνουν καθημερινά τη μάχη.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:

 • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας.

 • 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

 • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

 • Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειο των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.

 • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

 • Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

 • Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.

 • Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

 • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε , επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού τος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

 • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση