Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμβιβαστική πρόταση Κομισιόν ενόψει Eurogroup
Συμβιβαστική πρόταση Κομισιόν ενόψει Eurogroup

Συμβιβαστική πρόταση Κομισιόν ενόψει Eurogroup

Την εκτμίευση ς στην Ελλάδ με στόχο την εξυπηρέτηση του χρέους και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προτείνει η Κομισιόν ενόψει της συζήτησης του Eurogroup της Δευτέρας και μέχρι να ολοκληρωθεί ο . Είναι προφανές ότι η Κομισιόν διαβλέπει καθυστερήσεις στην ολο του ελέγχου και για τον λόγο αυτό προχωράει σε μία συμβιβαστική πρόταση ώστε να μην αδειάσουν τα έως ότου υπάρξει συμφωνία για τα θέματα των προληπτικών μέτρων και του χρέους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση αυτής της ς είναι η κυβέρνηση να νομοθετήσει τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης αποκλίσεων.

Δεδομένου ότι μεγάλο ταμειακό πρόβλημα αναμένεται να προκύψει στα τέλη Ιουλίου που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, η πρόταση της Κομισιόν υποδεικνύει την ανησυχία που υπάρχει για μη ολο του ελέγχου έως τα τέλη Ιουλίου.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup που θα κληθεί να συζητήσει τα θέματα των προληπτικών μέτρων και του χρέους σημειώνεται ένα μπαράζ διαρροών. Το Bloomberg έφερε στο φως της δημοσιότητας την συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν ενώ νωρίτερα οι Financial Times είχαν αποκαλύψει την Λαγκάρντ προς τους υπουργούς Οικονομικών (με την οποία ζητούσε να υπάρξει ρύθμιση για το χρέος) και το γερμανικό πρακτορείο MNI είχε δημοσιεύσει την Τσακαλώτου προς τους ομολόγους του (με την οποία προειδοποιούσε ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ψηφίσει μέτρα 9 δις ευρώ).

Επί της ουσίας είναι γνωστές οι θέσεις της κάθε πλευράς με στόχο να ασκηθεί πίεση στους υπουργούς Οικονομικών που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα ώστε να δώσουν κάποια λύση.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ξεχωριστό έγγραφο που επίσης έχει στην κατοχή του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα πρέπει να ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία που θα διασφαλίζει ότι ένα πακέτο μέτρων θα τίθεται αυτομάτως σε εφαρμογή στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο για το ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, όπως αυτό ορίζεται στο πρόγραμμα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση