Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συμβάσεις έργων στη Μαγνησία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Συμβάσεις έργων στη Μαγνησία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Συμβάσεις έργων στη Μαγνησία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τις τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ περίπου, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Πρόκειται για τα έργα οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρου στην Παιδόπολη Αγριάς, προϋπολογισμού 392.000 ευρώ, εργολαβία αποκατάστασης οδοστρωμάτων στο Ν. , ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, την ενίσχυση του υδραγωγείου στο Στάφυλο Σκοπέλου προϋπολογισμού 108.000 ευρώ και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης ψύξης στο ναό της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη, ύψους 20.000 ευρώ.

Επιπλέον ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι δημοπρατήθηκε η αποκατάστασης ενός κομματικού στην οδό Λαρίσης όπως και το έργο επισκευής των παράδρομων στο κομμάτι που βγαίνει στην Εθνική. Επιπλέον οι υπηρεσίες της Περιφέρειας μελετούν την κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας.

Αλλάζουν όψη οι οδοί Μαιάνδρου και Ικάρων στη Νέα Ιωνία

Προχωρά σε σύμβαση το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 έργο «Παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με θέσεων πάρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου», προϋπολογισμού 323.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος , καθώς το έργο εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) της πόλης του .

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική χρηματοδοτεί έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αστικών κέντρων, μέσα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τα Σχέδια Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο πολεοδομικό συγκρότημα του , σε συνεργασία με το Δήμο, τον δήμαρχο Αχ. Μπέο και τις υπηρεσίες μας, ξεκινά σύντομα ένα ακόμη έργο αναβάθμισης κοινόχρηστου, δημόσιου χώρου, με την παρέμβαση στις οδούς Μαιάνδρου και Ικάρων, στη Νέα Ιωνία. Ενισχύουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, εξασφαλίζουμε την ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, διευθετούμε τη στάθμευση των οχημάτων, ενθαρρύνουμε την ήπιας μορφής κυκλοφορία στο εσωτερικό της πόλης, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Παράλληλα, τα έργα αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης, αφού δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Η νέα διαμόρφωση
Το έργο αφορά στη διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και την ανακατασκευή τους σε τμήμα της οδού Μαιάνδρου και της οδού Ικάρων στην Βόλου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
-το τμήμα του πεζοδρομίου δεξιά της οδού Μαιάνδρου, από το ύψος της Λ. Ειρήνης έως την οδό
Ιατρού Β. Σκούρα (Αρνιώτου), συνολικού μήκους 200μ.
-το τμήμα του πεζοδρομίου αριστερά της οδού Ικάρων, από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Εθνικών Αγώνων, συνολικού μήκους 100μ. Στην οδό Ικάρων επίσης περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και τμήματος του δεξιού πεζοδρομίου από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
Πρόκειται να γίνουν:
– Αποξηλώσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα όπου απαιτείται,
– Εκσκαφές γενικές και τάφρων για τη σύνδεση με τα υπάρχοντα ,
– Ανακατασκευή των στρώσεων οδοστρωσίας,
– Πλακόστρωση πεζοδρομίων με τις απαραίτητες οδεύσεις τυφλών,
– Διαμορφώσεις ραμπών για σύνδεση της στάθμης πεζοδρομίου με τη στάθμη του οδοστρώματος,
– Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και άλλες απαραίτητες Η/Μ εργασίες

Ευθύνες στο υπουργείο για νέο σταθμό μέτρησης

Ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο επέρριψε ο κ. Αγοραστός για το γεγονός ότι καθυστερεί χαρακτηριστικά η προμήθεια ακόμη ενός σταθμού μέτρησης της αερορύπανσης και τόνισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί και το software στον ήδη λειτουργούντα σταθμό, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά. Επιπλέον ανέφερε ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία της περιφέρειας και την περίοδο της καραντίνας και διαχρονικά, δεν τίθεται θέμα αερορύπανσης στην πόλη. Ζήτησε δε τη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων για να λάβει η περιφέρεια τα χρήματα που της αναλογούν από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προγραμματίσει έργα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία

Τέλος ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι στη Θεσσαλία θα έλθουν σταδιακά έξι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο νομό Λάρισας, τέσσερις στη Μαγνησία, τρεις στα Τρίκαλα και τρεις στην Καρδίτσας και μία στις Β. Σποράδες για να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για πιθανά κρούσματα κορονοϊού. «Απαιτείται», είπε, «ταχύτητα και συνεργασία. Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τον ιό αλλά και να προφυλασσόμαστε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικοίκόμβοι - https://t.co/3Bp6uwk602 -

  • Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/QNwoEuiJwU -

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

"Αλιεύοντας" την είδηση