Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συμμετοχή ΚΙΔΗΣΟ στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν Γεννηματά – Παπανδρέου
Συμμετοχή ΚΙΔΗΣΟ στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν Γεννηματά – Παπανδρέου

Συμμετοχή ΚΙΔΗΣΟ στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν Γεννηματά – Παπανδρέου

Έπειτα από πολύ καιρό ο πέρασε σήμερα το κατώφλι των γραφείων του ΟΚ όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε χωρίς δηλώσεις και παρέπεμψε σε κοινή ανακοίνωση, η οποία ήρθε λίγη ώρα αργότερα και στην οποία αναφέρεται πως τα στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ θα συμμετάσχουν στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διατηρώντας ωστόσο την αυτοτέλεια του. Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει πως «τα περαιτέρω δια και οργανωτικά βήματα της συνς θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

 Ολόκληρη η κοινή δήλωση έχει ως εξής:

Η χώρα πρέπει επί τέλους να αποκτήσει προοπτική εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται, γι' αυτό, ένα καλά συγκροτημένο προοδευτικών αλλαγών στην παραγωγή, στο κράτος, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα.

Για να υπηρετηθεί η ανάγκη αυτή, απαιτείται να αποκτήσουν κρίσιμο πολιτικό βάρος οι προοδευτικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δηλαδή απαιτείται να υπερβούν τη σημερινή αρνητική κατάσταση του πολυκερματισμού τους.

Μια συμπαγής, μέσα στην πολυμορφία της, και ισχυρή Κεντροαριστερά  μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, όπως και να ωθήσει σε συνέργειες ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να μπει τέλος στην κρίση, αφετέρου.

Με αφετηρία τις σκέψεις αυτές για τη χώρα και τους πολίτες, εκφράζουμε την κοινή μας βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για την ανα και την ενότητα της ευρείας δημοκρατικής παράταξης, για την ανα και την ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας και του πολιτικού φιλελευθερισμού.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα συμμετάσχει στη , στην προσπάθεια ενίσχυσης και ενοποίησης του χώρου, διατηρώντας τη δική του διακριτή φυσιογνωμία, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια, όπως άλλωστε και οι άλλες συμπράττουσες πολιτικές δυνάμεις.

Το Κίνημα θα συμβάλλει με τη δική του ιδιαίτερη φωνή στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης, πειστικής και ολοκληρωμένης αφήγησης της ενωμένης προοδευτικής παράταξης για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της.

Τα περαιτέρω δια και οργανωτικά βήματα της συνς θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 

πηγή:kathmerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση