Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με σύμμαχο τον καιρό τα Θεοφάνεια στο Βόλο
Με σύμμαχο τον καιρό τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με σύμμαχο τον καιρό τα Θεοφάνεια στο Βόλο

 Αστυνομικός έπιασε για 3η συνεχόμενη χρονιά τον Σταυρό

 

Με σύμμαχο τον καλό  καιρό γιορτάστηκαν μαζικά τα Θεοφάνεια και  ο αγιασμός των υδάτων στην παραλία του Βόλου, ενώ από τους 21 κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό, αυτός που τον έφτασε πρώτος ήταν ο Λάμπρος Μακρής, αστυνομικός,  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πρωταγωνιστής για 23η συνεχόμενη χρονιά ο παλαίμαχος Δημ. Μεντεκίδης, ο οποίος έχει πιάσει το σταυρό συνολικά 18 φορές.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό αό του Αγ. ικολάου και μετά την λιτάνευση της εικόνας που έγινε προς την παραλία, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές του τόπου, καθώς και αρκετός κόσμος.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος είπε ότι «ο Θεός ήρθες ως Θεός τριαδικός της αγάπης, της ενότητας, της ειρήνης, της προσφοράς, της θυσίας και όλες αυτές τις ημέρες, γιορτάσαμε όλοι μαζί, οι ντόπιοι και οι πολλοί φιλοξενούμενοι». Ο ίδιος είπε ότι υπήρχε φροντίδα να έχουν όλοι εορταστικό τραπέζι, συμ και έδωσε μήνυμα «να συνεχίσουμε την καινούργια χρονιά με ενότητα, ώστε με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα. «Να δώσει ο Θεός λύση και σοφία στα εθνικά μας προβλήματα και ο λαός μας να νιώθει ότι είναι ασφαλής, ενωμένος γύρω από την πίστη και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο ποιμενάρχης.

Αφού το ρυμουλκό, με την εικόνα, το σταυρό και τους επίσημους, ανοίχτηκε στο λιμάνι του Βόλου, όταν έπεσε ο σταυρός στη θάλασσα από την προβλήτα βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό 11 άνδρες, αρκετοί από τους οποίους από τα Φάρσαλα.

Με την έξοδο του ρυμουλκού από τη θάλασσα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος έδωσε φυλακτά για καλή χρονιά στους κολυμβητές.

Ανάμεσα στους κολυμβητές συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αστυνομικός και αθλητής της ομάδας πόλο της Νίκης Λάμπρος Μακρής, που κατάφερε να φτάσει πρώτος και να ανασύρει τον σταυρό.

Ο ίδιος τόνισε ότι αισθάνεται  ευλογία και μεγάλη χαρά και ευχήθηκε όλος ο κόσμος να έχει καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και ομόνοια.

Για 23η χρονιά έπεσε στη θάλασσα ο βετεράνος πλέον Δημήτρης Μεντεκίδης, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «όταν ξεκίνησα να συμμετέχω, δεν είχα παντρευτεί και τώρα έχω τρία παιδιά. Συνεχίζουμε, όσο μας δίνει ο Θεός δύναμη», είπε και ευχήθηκε υγεία για να ανανεωθεί το ραντεβού για του χρόνου. Ο ίδιος τόνισε ότι το ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, διότι είχε ζέστη και όχι χιόνια όπως προ ετών.

Ο Πασχάλης Ηλιάδης, από τα Φάρσαλα, που πέρυσι είχε βουτήξει για τον σταυρό στην Κομοτηνή, δήλωσε ότι είναι κάτι πολύ καλά, του δίνει δύναμη να προχωρήσει όλη τη χρονιά, ενώ ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να έρθει στο Βόλο και να πέσει στη θάλασσα.

Ο Ζήσης Φωτάκης από το Βόλο, βούτηξε για τρίτη φορά και είπε ότι η εμπειρία είναι πάντα καλύτερη. «Είναι ευλογία, ευεξία και ότι καλύτερο», τόνισε.

Τέλος, ο Χρήστος Μπάρδας, δάσκαλος από το Βόλο, βούτηξε στη θάλασσα για δεύτερη φορά φέτος και όπως είπε το έκανε για τους μαθητές του στο Δημοτικό Σχολείο, για να τους δείξει ότι μπορούν να ξεπερνούν τις δυνάμεις τους. «Είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα. Φέτος αισθάνομαι πιο δυνατός από την πρώτη φορά που κολύμπησα», είπε και ευχήθηκε σ' όλο τον κόσμο υγεία και καλή δύναμη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξ, Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλλής  και της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλος, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών μονάδων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμεναρχείου

Ακολούθησε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμεναρχείου, παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών φορέων του Νομού, σήμερα το μεσημέρι στο οχηματαγωγό – επιβατηγό «Εξπρές Σκιάθος» .

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών πρακτόρων Ιωαν. Τσαρδακάς, ήταν ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί και στον οποίον δόθηκε ως δώρο ομοίωμα τρεχαντήρι – μπούμα – παραδοσιακό σκάφος του Αιγαίου κατασκευασμένο από πηλό, που φιλοτέχνησε καλλιτέχνης.

Στη σημερινή εκδήλωση τιμήθηκαν δύο άτομα, ένας πολίτης κι ένας αξιωματικός του Λιμενικού με το Ναυτικό Μετάλλιο Α' Τάξης Χρυσού, καθώς στις 17 Απριλίου με αυτοθυσία έπεσαν στη θάλασσα κι έσωσαν ένα ζευγάρι(60χρονος – 55χρονη) το οποίο υπό την επήρεια μέθης, είχε πέσει με το Ι.Χ.Ε. όχημα μέσα στο λιμάνι, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του πλοίου «Πρωτεύς». Πρώτα έπεσε στη θάλασσα, ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας, και ο Αρχικελευστής Βαγγέλης Σατραζέμης κι έβγαλαν τα δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης.

Ο λιμενάρχης Βόλου Μαν. Κανάλης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, κι όπως δήλωσε « Η βασιλόπιτα συμβολίζει την έννοια της οικογενειακής κατάνυξης και ς. Το 2017, το έργο του Λιμεναρχείου αυξήθηκε και το προσωπικό μειώθηκε. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε το έργο και για το 2018 ευελπιστούμε ότι με μεγάλη προσπάθεια θα γίνουμε πιο δυνατοί στην εξυπηρέτηση του πολίτες. Να ευχηθώ στους Έλληνες ναυτικούς καλή χρονιά υγεία, πίστη κι ελπίδα».
Μάλιστα εξήρε την αυτοθυσία των δύο ανθρώπων, οι οποίοι έπεσαν με αυτοθυσία στη θάλασσα κι έσωσαν το ζευγάρι.

Ο πλοίαρχος του «Εξπρές Σκιάθος» Θαν. Κομπογιάννης, ευχήθηκε υγεία, ευτυχία σε όλους και καλές θάλασσες σε όλους τους ναυτικούς.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος ευχήθηκε “καλή Χρονιά”σε όλους του Έλληνες και ευχήθηκε το 2018 να είναι έτος αφύπνισης για τον Ελληνικό λαό. Θα αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις. Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι να αγωνιστούμε για τα δίκια του ελληνισμού, Αν είμαστε ενωμένοι κι αφυπνισμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Να ευχηθώ υγεία ευημερία σε όλους του Έλληνες και καλή λευτεριά στην πατρίδα μας.
Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά που όπως είπε «θα φύγουμε από την επιτροπεία. Για την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε με άλλους όρους πλέον. Να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε σίγουρα τους στόχους μας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά όσον αφορά στο φορολογικό κομμάτι σε σχέση με το 2017».
Η πρώην υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ευχήθηκε φώτιση σε εκεί που καθορίζουν τις τύχες του τόπου και όπως είπε «Ας φωτιστούμε και να κάνουμε πράξη την εθνική ενότητα. Η φετινή χρονιά είναι καθοριστική. Μπαίνουμε σε πολύ καλό δρόμο και είμαι σίγουρη ότι η χώρα θα αναταχθεί. Φθάνει όμως όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ενωθούν και για το θέμα των Σκοπίων, εύχομαι να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά η σημερινή μέρα πάει ο μας στους ναυτικούς μας, στο Πολεμικό κι Εμπορικό Ναυτικού και στο Λιμενικό Σώμα και ο Θεός να τους έχει γερούς για να υπηρετούν στο ακέραιο το καθήκον τους.
Για τους κυκλικούς κόμβους, η κα. Χρυσοβελώνη, με αφορμή την ανακοίνωση ότι δεν έχει ήθος και μπέσα για τον Δήμο Βόλου,  τόνισε ότι είναι θετικό το ότι κατασκευάστηκε ο πρώτος κόμβος καθώς θα αποσυμφορηθεί η πόλη του Βόλου και δήλωσε σίγουρη ότι θα ολοκληρωθούν κι υπόλοιποι κόμβοι, αλλά ο κ. Μπέος δεν έκανε καμία αναφορά στον υπουργό Υποδομών και στον γεν. γραμματέα Υποδομών που συνεργάστηκα για να έχει η πόλη τη δυνατότητα να απολαύσει τους κόμβους. Όταν ζητάς δύο κόμβους και σου δίνονται τέσσερις το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να ευχαριστήσεις και για την συν και αποδοχή αιτήματος. Δεν κάνω καμία αναφορά στον εαυτό μου. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για την πόλη μου. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο για την πόλη. Όμως όφειλε ο κ. Μπέος να ευχαριστήσει και να κάνει μια αναφορά. Όταν είσαι πολιτικός πρέπει να έχεις και μπέσα και ήθος.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους κι όπως δήλωσε «Ας φωτίσει όλους ο Θεός να σταματήσουν οι απολύσεις. Μου ‘ρχονται οι φωνές των παιδιών που όταν γυρίσει ο πατέρας από τη δουλειά απολυμένος, κι επικρατεί απόγνωση στο σπίτι. Μού ‘ρχονται οι φωνές των ανθρώπων που έρχονται στο γραφείο και ζητούν δουλειά. Είναι ευκαιρία σήμερα περισυλλογής, τι μπορούμε να κάνουμε με τον άνθρωπο κι αυτό είναι να δώσουμε μήνυμα δημιουργικής αλλαγής. Το μυστικό της αλλαγής είναι πως θα οικοδομήσουμε το καινούργιο και το καινούργιο σημαίνει δουλειές για τους νέους ανθρώπους και να μην προσπαθούν να καλυφθούν οι αδυναμίες της τήρησης των μνημονίων πίσω από επιδόματα, γιατί τα επιδόματα δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι δουλειές δίνουν το πρόβλημα. Παραγωγική επανάσταση πρέπει να γίνει. Εμείς ως περιφέρεια φέρνουμε πολλά έργα και συνεργαζόμαστε για να γίνουν έργα. Πάνω από 300εκ. ευρώ έργα το νέο έτος. Θέσεις ς και χρήματα θα πάρει το κράτος. Ζητάμε ταχύτητα των κρατικών μηχανισμών με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για νέες δουλειές κ αι χρήματα».
Από πλευράς της ΕΟΔ Μαγνησίας ο Κ. Τράγαλος δήλωσε ότι η ΕΟΔ Μαγνησία και φέτος ήταν παρούσα να παρέχει τις πρώτες βοήθειες και με το διασωστικό σκάφος για υποστήριξη στη θάλασσα.

Τέλος, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου, ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, κι όπως είπε Εύχομαι το 2018 να είναι χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας και να βγει από τηνκρίση και για την πόλημας χρονιά δημιουργίας κι ανάπτυξης. Κληθείς να απαντήσει στην ανακοίνωση της κας. Χρυσοβελώνη, ο κ. Θεοδώρου είπε ότι ευχαριστήσαμε την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ενώ για την κα. Χρυσοβελώνη δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση