Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Βόλου-Qingdao
Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ  Βόλου-Qingdao

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Βόλου-Qingdao

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Βόλου, Αχ.  Μπέου και του  αξιωματούχου – επικεφαλής της αντιπροσωπείας της περιοχής του Shinan της πόλης Qingdao της επαρχίας Shandong της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζhang Zhong, υπεγράφη σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία έφθασε την Πέμπτη στο Βόλο και θα αναχωρήσει αύριο, ενώ κατά την εδώ παραμονή της επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στην Αγριά και στο αποστακτήριο τσίπουρου ΤΟΚΑΛΗ στην Αγχίαλο, ενώ το βράδυ έκαναν βόλτα στην εμπορική αγορά που γιόρταζε τη Λευκή Νύχτα.

Πριν την υπογραφή του συμφώνου που αφορά στη συνεργασία σε πολλούς τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο επιχειρηματική συνάντηση με τον δήμαρχο, αιρετούς του Δήμου και αρμόδιους φορείς (τουρισμού-Ένωση Ξενοδόχων, επενδυτές, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος).

Η προσφώνηση του Αχ. Μπέου

Προσφωνώντας τους αξιωματούχους της κινεζικής αντιπροσωπείας ο δήμαρχος Βόλου σημείωσε μεταξύ άλλων:«Σας καλωσορίζω σήμερα στην όμορφη και φιλόξενη πόλη μας, τον Βόλο.

Μετά τη δική μας επίσκεψη στην περιοχή σας, τον περασμένο Μάρτιο, τώρα έχουμε τη χαρά να σας ανταποδώσουμε την άψογη φιλοξενία σας.

Να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά το Βόλο και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, δε, να διαπιστώσετε οι ίδιοι τις σημαντικές ευκαιρίας συνεργασίας που υπάρχουν, σε πολλούς τομείς.

Συνεργασίες που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ μας και στην αμοιβαίως επωφελή για τις περιοχές μας ανάπτυξη.

Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφουμε είναι μόνο μια αρχή.

Ελπίζουμε και προσβλέπουμε σε ακόμα μεγαλύτερη και πιο δυναμική συνεργασία.

Στον τουρισμό, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Και βέβαια όλα αυτά διευκολύνονται από το γεγονός ότι Ελλάδα και Κίνα έχουν έναν εξίσου ιστορικό πολιτισμό και οι δυο πολιτισμοί ήρθαν σε επαφή επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ακόμη.

Σας καλωσορίζω λοιπόν και πάλι στο Βόλο και εύχομαι η εδώ διαμονή σας να είναι εξαιρετική».

Ο Κινέζος αξιωματούχος

Απαντώντας στην προσφώνηση του Δημάρχου Βόλου ο Ζhang Zhong εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στον Βόλο, τόνισε τη βούληση που υπάρχει από πλευράς της Qingdao για ανάπτυξη και διεύρυνση της συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, με επενδύσεις, της τεχνολογίας και του πολιτισμού και τόνισε ότι από σήμερα αναπτύσσεται μια ισχυρή φιλία που θα φέρει συνεργασία και οφέλη και στις δύο πλευρές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση