Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών
Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών

Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών

Εξρθρώθηκε, ύστερ από μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης αρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (03-12-2021) στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν -6- άτομα ως μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων -3- αλλοδαποί , -2- ημεδαποί και -1- ημεδαπή, ενώ αναζητείται -1- ακόμη αλλοδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και με διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, τουλάχιστον από τα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και χθες στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -96- αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες , συνολικού βάρους -361,25- γραμμαρίων,

  • -3- συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -848,66- γραμμαρίων,

  • -4- ηλεκτρονικές ζυγαριές,

  • το χρηματικό ποσό των -8.680- και -90- λιρών Ηνωμένου Βασιλείου σε χαρτονομίσματα και

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και -2- επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση