Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συλλαλητήριο στο Βόλο κατά του φασισμού-ρατσισμού
Συλλαλητήριο στο Βόλο κατά του φασισμού-ρατσισμού

Συλλαλητήριο στο Βόλο κατά του φασισμού-ρατσισμού

Συλλαλητήριο κατά του φασισμού και του ρατσισμού και της φτώχειας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στην Ελευθερίας στο Βόλο κόμματα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αρχικά έγινε  συγκέντρωση στην Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους ς της πόλης.

Αίτημα των διαδηλωτών  η ακύρωση της συμφωνίας Ε.Ε. -ς και η μη εφαρμογή της από κράτη μέλη της Ε.Ε., διότι έχει δημιουργήσει άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στα ελληνικά νησιά, αλλά και για τους πρόσφυγες στην , ο οι οποίοι λαμβάνουν μηδαμινή στήριξη, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα για τα εκατομμύρια ευρώ που εκταμιεύονται και δίνονται προς την Τουρκία.

“Διαδηλώνουμε ενάντια στην ρατσιστική -φρούριο, που με τους φράχτες, τα κλειστά σύνορα, τη συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας καταδικάζει χιλιάδες πρόσφυγες σε θάνατο και κλείνει όσους γλιτώσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Καταδικάζουμε την προσαρμογή της ς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ στις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ και βγαίνουμε στο δρόμο στο πλευρό των προσφύγων για να τελειώνουμε με τα κλειστά σύνορα που πνίγουν κόσμο στη Μεσόγειο και τον Έβρο.

Για να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Για να διεκδικήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις, φυλακές και κρατήσεις. Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής ς. Για να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου των «αγανακτισμένων κατοίκων» και να αναγκάσουμε την Αστυνομία να σταματήσει να τους καλύπτει.

Ώρα να κινηθούμε παντού ενωμένοι για να κάνουμε τις γειτονιές, τους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους πολιτισμού και αθλητισμού ορμητήρια ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική ”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση