Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Σύγκρουση για τις διαδηλώσεις παρά το lockdown
Σύγκρουση για τις διαδηλώσεις παρά το lockdown

Σύγκρουση για τις διαδηλώσεις παρά το lockdown

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθ Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης για τα γεγονότα της ς στη Νέα , όπου σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση, με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για συμμετοχή περίπου 5.000 ατόμων.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την αξιωματική ότι «υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ».

«Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία;», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι καλεί δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ «να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

«Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει.

Aπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υποκινητής της οργής των πολιτών, γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία», αναφέρει από την πλευρά του του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό από την ανικανότητα της κυβέρνησής του. Αυτό όμως δεν τον δικαιολογεί να γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Τον ενημερώνουμε, ότι ο μόνος που έχει τη να ξεσηκώνει πολίτες -και μάλιστα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- σε κινητοποιήσεις εν μέσω λοκντάουν, είναι ο ίδιος και η πολιτική του. Είναι η υποκρισία του και ο αυταρχισμός του. Άφησε τα νοσοκομεία τόσους μήνες ανοχύρωτα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δίχως στήριξη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα», τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Οδήγησε τη κοινωνία στο πιο αυστηρό, μακροχρόνιο και αποτυχημένο λοκντάουν σε όλη την Ευρώπη. Και τώρα έχει το θράσος να ρίχνει την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν όμως ο ίδιος προκαλεί με κορονοπάρτι στην Ικαρία και την ίδια στιγμή δίνει εντολή να τρομοκρατούν και να ξυλοκοπούν οικογένειες με μικρά παιδιά και νέους στις πλατείες, ας μην ψάχνει στους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκινητές της οργής των πολιτών. Ο ίδιος είναι ο μόνος υποκινητής».

Άμεση ήταν η ανταπάντηση από την πλευρά του Μαξίμου, με την Αριστοτελία Πελώνη να τονίζει:

«O κ. δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις παραληρηματικές ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθ τον κάλεσε να τοποθετηθεί. Οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση. Συνεχίζει, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να καλεί σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις; Εξακολουθεί να «δέχεται το ρίσκο»;

Συνάντηση με Ν. Αλιβιζάτο στο Μαξίμου

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει το απόγευμα συνάντηση στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, με φόντο όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας ς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο καθηγητής είχε εκδώσει για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη διευκρινίζοντας πως η άτυπη Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει.

Ερώτηση 64 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς Χρυσοχοΐδη 

Επιπλέον, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «φαινόμενα απρόκλητης και πρωτοφανούς αστυνομικής βίας σε πολίτες της Νέας Σμύρνης κατά τον έλεγχο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας».

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας», «τρομοκράτηση της κοινωνίας» και «αντιδημοκρατικό κατήφορο της ς Μητσοτάκη, η οποία έχει αποτύχει πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση