Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συγκίνηση και ικανοποίηση για την απελευθέρωση της Δήμητρας Τσιαντάκη στο Εφετείο Λάρισας
Συγκίνηση και ικανοποίηση για την απελευθέρωση της Δήμητρας Τσιαντάκη στο Εφετείο Λάρισας

Συγκίνηση και ικανοποίηση για την απελευθέρωση της Δήμητρας Τσιαντάκη στο Εφετείο Λάρισας

Συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα που επικράτησε τόσο εντός, όσο και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δέχθηκε την αίτηση αναστολής της 53χρονης Βολιώτισσας καθαρίστριας Δήμητρας Τσιαντάκη, μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο, και έτσι σήμερα βγαίνει από τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Τόσο η κόρη που κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της “έσπασε” προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του Δικαστηρίου που την παρότρυνε να σταματήσει, όσο και η πεθερά της, ήταν εμφανώς ικανοποιημένες και χαρούμενες με αυτή την εξέλιξη.

Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από κόσμο που περίμενε την έκδοση της απόφασης και μάλιστα στο άκουσμα της μια γυναίκα έβγαλε αναστεναγμό ανακούφισης, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να της ζητήσει να περάσει επιτακτικά έξω.

Στη δίκη παρέστη και ο Δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να καταθέσει υπέρ της κρατούμενης 53χρονης, ο οποίος σύμφωνα με τον συνήγορο της Γιώργο Σινέλη ανέλαβε και τα έξοδα της δίκης.

Αρχικά η έδρα δέχθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας μόνο η κόρη της 53χρονης, Νίκη Τσιαντάκη 33 ετών παντρεμένη με ένα μικρό παιδί, που κατάθεσε πως η μητέρα της ουσιαστικά συντηρεί και τον πατέρα της που είναι άνεργος και αντιμετωπίζει σοβαρά προτα υγείας, λόγω παλαιότερης εξάρτησης.

Παρεμβαίνοντας η εισαγγελέας ανέφερε πως το δικαστήριο εξετάζει εάν από τη κράτηση της 53χρονης δημιουργείται κάποια βλάβη για την ίδια.

Η Νίκη Τσιαντάκη αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ψυχολογική κατάσταση της μητέρας της, λέγοντας πως είναι κακή, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος να χάσουν το σπίτι 54 τ.μ. από την τράπεζα, καθώς δεν πληρώνεται το δάνειο, τώρα που είναι στη φυλακή η μητέρα της.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως η 53χρονη συντηρεί και τα πεθερικά της, που αντιμετωπίζουν διάφορα προτα υγείας.

Η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής για λόγους υγείας, κάτι που δέχθηκε τελικά η σύνθεση του Δικαστηρίου μέχρι να εκδοθεί η απόφαση αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο, κάτι που είναι άγνωστο προς το παρόν, πότε θα γίνει.

Η πρόεδρος αναφερόμενη στο σκεπτικό της απόφασης υπογράμμισε πως το θέμα είναι νομικό και οι δικαστές εφαρμόζουν τους υπάρχοντες νόμους.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει δημοκρατία και θα πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης και κατέληξε λέγοντας πως ο Άρειος Πάγος θα λύσει όλα τα ζητήματα που υπάρχουν.

Κατά την έξοδο της από το Δικαστήριο η κόρη της Δήμητρας Τσιαντάκη Νίκη, εμφανώς συγκινημένη στις δηλώσεις της ανέφερε ότι: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συναδέλφισσες της μητέρας μου που μας συμπαραστέκονται και είναι μαζί μας. Είμαι περήφανη για τη δουλειά της ς μου και έδειχνε ζήλο στη δουλειά της, που την αγαπούσε και ήθελε να είναι σωστή απέναντι σε όλους”.

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, ευχαριστώ τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε, σε τη μου, την οικογένεια μας, ήταν όλοι πλάι μας και δίπλα της. Ευχαριστώ την που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου, η οποία δούλευε τόσα χρόνια, πρόσφερε στην οικογένεια της, φρόντισε τα παιδιά της να γίνουν άξια άτομα στην . Είμαι πολύ χαρούμενη θέλω να τη δω να την αγκαλιάσω και να περάσουμε τις γιορτές μαζί. Έχω τόσο καιρό να φάω, δε μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, όπως και ο αδελφός μου. Ο σύζυγος μου με στηρίζει πολύ, το παιδί μου με ρωτάει που είναι η γιαγιά και πλέον την περιμένω.

Η πεθερά της Δήμητρας Τσιαντάκη είπε: “ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στη νύφη μου, αλλά ουσιαστικά στο παιδί μου, την αγαπάω τόσο, όπως και αυτή, που τη θεωρώ όχι νύφη μου, αλλά παιδί μου, λες και τη γέννησα εγώ. Ευχαριστώ επίσης και τη δικαιοσύνη και όλους. Μακάρι να ήταν όλες οι κοπέλες σαν τη νύφη μου. Μόλις τη δω θα την αγκαλιάσω και θα κλάψουμε”.

Ο συνήγορος της 53χρονης Γιώργος Σινέλης υποστήριξε πως: “Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στη σημερινή του συνεδρίαση έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής και ανέστειλε την απόφαση με την οποία η κ. Τσιαντάκη είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της ασκηθείσης αναίρεσης. Αυτό σημαίνει ότι κ. Τσιαντάκη σήμερα θα βγει από τη φυλακή. Αισιοδοξούμε ότι ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που ασκήθηκε.

Αναφορικά με το θέμα της απάτης, γιατί το ζήτημα της πλαστογραφίας έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, κατά την άποψη μου δεν υφίσταται απάτη, καθώς και αυτή έχει παραγραφεί, διότι τελέστηκε το 1997 και δεν είναι δυνατόν ουσιαστικά να τελείται η απάτη δια παραλείψεως.

Ουσιαστικά η νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την Ε' Δημοτικού, την έκανε ΣΤ' αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της και κατά την άποψη μου υπήρξε ισάξια ααροχή της υπηρεσίας, καθόσον ήταν καθαρίστρια.

Επομένως οι τάξεις δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην παροχή της υπηρεσίας. Αυτό ήρθε να το καταθέσει και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ότι δεν υπήρξε βλάβη του δήμου και ανέλαβε και τη σημερινή δαπάνη της δίκης.

Σήμερα το δικαστήριο εφαρμόζει το νόμο και εξέτασε την αίτηση που κάναμε σύμφωνα με το 471 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αναφέρεται στην ανεπανόρθωτη βλάβη της ιδίας και της οικογένειας της” κατέληξε.

Το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας

Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής για την συνάδελφό μας καθαρίστρια που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων.

Από την ημέρα που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση ξεκίνησαν με τις παρεμβάσεις τους, με τις ανακοινώσεις τους στο τύπο για να γίνει γνωστό στην απερίφραστα η άδικη απόφαση της «δικαιοσύνης» εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο με απαίτηση την άμεση αποφυλάκισή της και την αναίρεση της ποινής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή.

Η πρώτη απαίτηση των σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε και τώρα ξεκινάμε για την έμπρακτη συμπαράσταση στην συνάδελφο μας και στην οικογένεια της ζητώντας την άμεση αποκατάσταση στη εργασία της, στα ασφαλιστικά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν και να επιστραφούν όλα τα δεδουλευμένα ένσημα της για να έχει βάση αυτών ασφαλιστική κάλυψη για την ίδια και για τα παιδιά της.

-Ζητάμε άμεση την πρόσληψή της επειδή επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι' αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

-Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας και να συνεχίσουμε των αγώνα μας κατά του βαρβάρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες και να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος στην φτώχεια και στην ανέχεια για να αναζητεί απελπισμένα τρόπο για να ζήσει.

"Αλιεύοντας" την είδηση