Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποίησε σήμερα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας αντιδρώντας στην κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νέοι βρέθηκαν στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου διεκδικώντας την κατάργηση του νομοσχεδίου, καθώς όπως επισημάνθηκε η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και ολοκληρώνει το καταστροφικό της έργο προσθέτοντας και την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
«Τα ψέματα της κυβέρνησης και του Υπουργού περισσεύουν. Παρά την προσπάθεια να κάνουν τη μέρα -νύχτα, να κάνουν το άσπρο -μαύρο, παρά την προσπάθεια να υπονομευθεί η απεργία, παρά την προσπάθεια όλων των μηχανισμών του συστήματος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, η απεργία σήμερα γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες είναι σήμερα στο δρόμο διεκδικώντας κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, δημόσιο και δωρεάν», τόνισε ο ίδιος.

Στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου διατηρούνται τα απαράδεκτα και άθλια, όπως χαρακτήρισε, όρια ς στα 67 για όλους. Διατηρούνται όλες οι περικοπές που έγιναν τα τελευταία 9 χρόνια. Διατηρούνται τα άθλια ποσοστά αναπλήρωσης του 33%. Οριστικοποιείται πλέον η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και η κατάργηση του επιδόματος αδείας. «Αυτός είναι ο κορμός του νόμου Κατρούγκαλου, που διατηρεί ο νόμος Βρούτση και πάει παραπέρα ένα βήμα, στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο   πρώην βουλευτής του Μαγνησίας και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Μήτσος Παπαρήγας» κατήγγειλε την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Βόλου γιατί υπονόμευσε την απεργία, αποφασίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής και τόνισε:  «Παρά την προσπάθεια των μηχανικών της κυβέρνησης, της εργοδοσίας στην οποία είχε καλό σύμμαχο τη συνδικαλιστική «μαφία» της ΓΣ που με χίλιους τρόπους όχι μόνο υπονόμευσε την απεργία αλλά είπε ωμά- κοφτά ότι δεν υπάρχει λόγος για απεργία και φέρνει τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία σε πολλές πόλεις της χς, όπως εδώ στο Βόλο, όπου η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου ΠΑΣΚΕ- αποφάσισε να μην κάνει απεργία για ένα τόσο καυτό ζήτημα. Τους καταγγέλλουμε. Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν την 5η φάλαγγα στο εργατικό κίνημα, είναι γελασμένοι. Είναι απαξιωμένοι στη συνείδηση των εργαζομένων, δεν πρόκειται να γίνει συνέδριο νοθείας και εργοδοσίας. Η ΓΣΕΕ είναι των εργατών κι όχι των εργοδοτών».

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

ΕΚΒ: Μεσούσης της Αποκριάς, έπεσαν οι μάσκες τους 

Η τυχαία σύμπτωση της «αγωνιστικής» αμφίεσης του ΠΑΜΕ με την περίοδο της Αποκριάς, ασφαλώς δεν αποτελεί ελαφρυντικό στοιχείο, για τη νέα του κεντρικού του ομιλητή, στη σημερινή …αντι-ΓΣΕΕ απεργία του!

Λαλίστατος, όπως πάντα, και αφοπλιστικά ειλικρινής, ο σύντροφος Κώστας Στεργίου, ξαναάδραξε την ευκαιρία να αναλύσει τους πραγματικούς λόγους της απεργίας. Ποιό Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, τ, και ποια ενότητα;

Από απόσταση ασφαλείας από την έτερη απεργιακή συγκέντρωση τής (κατά τα άλλα συνδιοργανώτριας) ΑΔΕΔΥ, στην Πλατεία του , το μέλος του ΠΑΜΕ εξακόντισε τη διχαλωτή γλώσσα του, στάζοντας δηλητήριο κατά της ΓΣΕΕ και κατά του Προεδρείου του ΕΚΒ. Λάβρος, υβριστής και απειλητικός μαζί, ξεκαθάρισε: «Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να γίνει»!

Λές και οι εργαζόμενοι, που τους γύρισαν με αποστροφή την πλάτη και αρνήθηκαν να συμμετέχουν στα κομματικά παιχνίδια του ΠΑΜΕ, δεν τό 'ξεραν. Λες και δεν διαβάζουν εφημερίδες (με πρώτο-πρώτο τον Ριζοσπάστη), και δεν βλέπουν στην τηλε και στο διαδίκτυο τους τραμπουκισμούς και τις καταδρομικές επιθέσεις τους, για να διαλύσουν το Συνέδριο.

Τώρα, ξανααπειλούν πως θα το ξανακάνουν! Κάτι περισσότερο θα ξέρει, ασφαλώς, και θα το λέει, έτσι δημοσίως, ο κ. Στεργίου. Αλλιώς, σε απεργιακή συγκέντρωση, που αντιμάχεται το Ασφαλιστικό, όπως διατείνεται, δεν θα τολμούσε να γίνει τόσο απροκάλυπτα υβριστής των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στο Κίνημα, τόσο φανερά υποκινητής και νέων ροπαλο-αντιδράσεων!

Ελπίζουμε οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, μετά και από αυτά, τα πιο φρέσκα «ταξικά πολεμικά ανακοινωθέντα», να κατανόησαν και το λόγο, που τόσα χρόνια αυτή η μειοψηφία, η βολεμένη πίσω από την ισχνότητά της, πουλάει τόσο φτηνό και ανέξοδο αγωνιστηλίκι, κυνηγώντας αξιολύπητα… ανεμόμυλους.

Υ.Γ.: Οι χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι, που με αξιοπρέπεια αρνούνται να καρφιτσώσουν στα πέτα τους κομματικά pins (π.χ. σφυροδρέπανα ή στειλιάρια), και οι οποίοι στο τελευταίο Συνέδριο του ΕΚΒ ανέδειξαν ως ισχυρή αυτόνομη πλειοψηφία το «χαφιεδότσουρμο», ευχαριστούν από καρδιάς τον σύντροφο Κώστα, για τον εμπλουτισμό του λήμματος του κομματικού λεξικού του. Επιφυλάσσονται δε να του αντιδωρίσουν σύντομα… καθρεφτάκι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση