Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου αύριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
Συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου αύριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου αύριο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική


Συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιούν Σωματεία, φορείς και λαϊκές συνελεύσεις εργαζομένων στον απόηχο της ΔΕΘ και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν: Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου , Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σωματείο Μουσικών Θεσσαλίας ¨Ο Απόλλων¨, Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ και Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ – ΤΣΑ.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΒ οι εκπρόσωποι απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και κατήγγειλαν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλ. στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και βουλευτής του Κώστας Στεργίου, είπε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έδωσε υπόσχεση ότι θα τηρήσει τα συμφωνημένα, από τα μνημόνια μέχρι το 2060 και κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στην της εξόδου από τα μνημόνια και επιστροφής στην κανονικότητα.

Όπως τόνισε, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι χώρα βγήκε από τα μνημόνια, την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί και για πρώτη κατοικία, οι διακοπές του ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω οφειλών, ήρθε ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ και οι άνεργοι δεν πήραν επίδομα. «Το όραμα είναι η διαιώνιση της φτώχειας και η εμπλοκή της χώρας μας σε νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του και των ιμπεριαλιστών» ανέφερε χαρακτηριστικά και αφού σχολίασε τα περί αυξήσεων μισθών και κλαδικών συμβάσεων τόνισε ότι η έχει σκοπό να φέρει το Νόμο Βούτση, από το 2013, που ορίζει ότι οι μισθοί καθορίζονται με κυβερνητική απόφαση, ενώ πρόσθεσε ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν να περάσει η νέα απάτη της ς, καθώς θεωρούν ότι λύση δεν είναι η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η «αποστρατεία» που καλλιεργούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αλλά ο συνεχής και αδιάκοπος αγώνας.

Επίσης είπε ότι στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να συνηθίσει ο κόσμος σε επιδόματα και ψίχουλα «ενώ εμείς διεκδικούμε τη ζωή με βάση τις ανάγκες μας».

Σύμφωνα με τον Κώστα Στεργίου, τα Σωματεία θα συνεχίσουν τον διεκδικητικό αγώνα για:

o Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
o Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
o Επ, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 €.
o Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
o Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
o Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
o Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
o Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
o Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι και γενικά συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες.

"Αλιεύοντας" την είδηση