Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα
Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα αριστερές συλλογικότητες, στο Βόλο, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κρατώντας πανό, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν διάφορα συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αγ. Νικολάου και κινήθηκε στις οδούς Δημητριάδος, , Ιάσονος, Δημητριάδος και κατέληξαν στη Δημητριάδος στο ύψος της ς Αγ. Νικολάου.

Σε του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων “…Η δολοφονία αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων σε μετανάστριες και χώρους αγώνα από φασιστικές/παρακρατικές ομάδες αρκετές από τις οποίες δεν έγιναν καν γνωστές στην ευρύτερη Ελληνική . Τέτοιες παρακρατικές ομάδες διαχρονικά λειτουργούν ως εφεδρεία ενός συστήματος που ωφελεί λίγους, με σκοπό την τρομοση της ς και την καταστολή των διάφορων κοινωνικών και ταξικών αγώνων…”.

Το Ξεκίνημα Βόλου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει “…Η κατα και φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και του «αρχηγού» Ν. Μιχαλολιάκου (7/10/2020) αποτέλεσε μια ιστορική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. … Ωστόσο, η ακροδεξιά νεοφασιστική απειλή δεν εξαλείφθηκε με την δικαστική απόφαση. Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το κίνημα δεν πρέπει να αφήσει ούτε εκαό στους φασίστες και του νεοναζί όποια ταμπέλα κι αν φοράνε. Την ίδια ώρα οφείλουμε να αντικρούσουμε την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους και τους πρόσφυγες”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση