Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα
Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία αριστερών συλλογικοτήτων για τον Παύλο Φύσσα

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα , στο Βόλο, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη του Παύλου Φύσσα.

Κρατώντας πανό, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν διάφορα συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Νικολάου και κινήθηκε στις οδούς , Ιωλκού, Ιάσονος, και κατέληξαν στη Δημητριάδος στο ύψος της πλατείας Αγ. Νικολάου.

Σε ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων “…Η αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων σε μετανάστριες και χώρους αγώνα από φασιστικές/παρακρατικές ομάδες αρκετές από τις οποίες δεν έγιναν καν γνωστές στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία. Τέτοιες παρακρατικές ομάδες διαχρονικά λειτουργούν ως εφεδρεία ενός συστήματος που ωφελεί λίγους, με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας και την καταστολή των διάφορων κοινωνικών και ταξικών αγώνων…”.

Το Ξεκίνημα Βόλου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει “…Η καταδίκη και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και του «αρχηγού» . Μιχαλολιάκου (7/10/2020) αποτέλεσε μια ιστορική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. … Ωστόσο, η ακροδεξιά νεοφασιστική δεν εξαλείφθηκε με την δικαστική . Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το κίνημα δεν πρέπει να αφήσει ούτε εκατοστό στους φασίστες και του νεοναζί όποια ταμπέλα κι αν φοράνε. Την ίδια οφείλουμε να αντικρούσουμε την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους και τους πρόσφυγες”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση