Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου

Με δυναμισμό και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων από το χώρο της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, Σύλλογος Εργαζομένων “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου) ύψωσαν για άλλη μια φορά από κοινού τη φωνή τους, διεκδικώντας άμεση και πραγματική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Κατήγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας μέσα στο οποίο οι υγειονομικοί δίνουν πραγματικά ηρωικό αγώνα για την ζωή του λαού χωρίς να διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα το ΕΣΥ πλέον να πιέζεται ασφυκτικά και με οδηγίες της κυβέρνησης, να λειτουργεί σαν σύστημα μιας νόσου, στερώντας ζωτικές θεραπείες από τους υπόλοιπους ασθενείς, σπρώχνοντάς, όσους βέβαια μπορούν να πληρώσουν, στα αρπακτικά των ιδιωτικών μονάδων υγείας.
Τόνισαν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει για τη «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος Υγείας καταρρέει μπροστά στην οδυνηρή πραγματικότητα της εκθετικής αύξησης των αναγκών νοσηλείας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να ανταποκριθούν, λόγω της εγκληματικής – όπως αποδεικνύεται – πολιτικής υποστελέχωσης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.
Απαίτησαν  την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό στο του Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, την ενίσχυση και στελέχωση όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών.
 
Ειδικότερα ο Σύλλογος Εργαζομένων “Αχιλλοπούλειου” στην ανακοίνωσή του επισημαίνει τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο  και απαιτεί: 
-Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, 

-Να εφαρμοστούν ΑΜΕΣΑ όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα  από τις οδηγίες του για τις περιπτώσεις των Συναδέλφων που έχουν νοσήσει από τον 19.

-Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που έχουν διαπιστωθεί κρούσματα. 

Χρειαζόμαστε:

-Σε αφθονία Μέσα Ατομικής Προστασίας και αντισηπτικά σε όλο το Νοσοκομείο.

-Δωρεάν Τεστ σε όλους τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

-Άμεση ενίσχυση με προσωπικό στην Καθαριότητα και στην Φύλαξη. 

-Άμεση ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ των Συμβάσεων στην Σίτιση. 

Χρειάζεται η φωνή όλων μας για να ακουστούμε. 

Δεν υπάρχει για χάσιμο, τώρα ο χρόνος είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ - https://t.co/4wMOLzrRL4 -

  • Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης - https://t.co/oGBGHyGd8R -

  • Λύση συνεργασίας με Γιάννη Λάλα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/RU9lxn4LxN -

"Αλιεύοντας" την είδηση