Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την λειτουργία κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην διώροφης οικοδομής επί της οδού Μαβίλη, στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου, δηλώνουν οι περίοικοι, που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Η άτυπη πενταμελής επιτροπή των περιοίκων που έχει συσταθεί αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ερχόμενο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ., καθώς και να έχει συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με εκπροσώπους του Δήμου και των Π.Ε. Μαγνησίας.

Να σημειωθεί ότι η ιδιοκτήτρια της οικίας που έχουν εγκατασταθεί στην της ο εξοπλισμός της κεραίας, έφυγε λίγη ώρα πριν αρχίσει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι περίοικοι αναφέρουν ότι «οι εργασίες για την εγκατάσταση άρχισαν στις 7 Σεπτεμβρίου από συνεργείο και αμέσως ειδοποιήσανε την Αστυνομία. Πρόκειται, σύμφωνα με την εταιρεία για κεραία χαμηλής όχλησης, όπως λέει στα έγγραφα που έχει καταθέσει στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που τοποθετήθηκε η κεραία λέει πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά και μας προέτρεψε να απευθυνθούμε στην εταιρεία. Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της εταιρείας απέστειλε με φαξ στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας την αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου προς την αρμόδια Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών. Από τον Δήμο και την μας είπαν ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού για να ακούσουμε τι έχει να πει σχετικά».

Να αναφερθεί ότι οι περίοικοι έχουν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ε.Ε.Τ.Τ. ζητώντας να γίνουν και μετρήσεις για την ακτινοβολία που εκπέμπει.Τόνισαν πως «δεν είναι στις προθέσεις τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού, που έχει εγκατασταθεί η κεραία, αλλά να την ενημερώσουν για τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία της ίδιας, της εγγονής της αλλά και όλων των παιδιών και των κατοίκων της συνοικίας. Στη διπλανή πολυκατοικία διαμένουν 25 παιδιά και δεν μπορεί καμία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να παίζει με την υγεία τους» προσέθεσαν χαρακτηριστικά.

Ο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης Απ. Ζαρκάδας, τόνισε πως «από πλευράς Δήμου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί τρόπος η εγκατάσταση της κεραίας να κριθεί αυθαίρετη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση